Witam dziś dzwoniłem do Minimotu i dowiedziałem sie ze do R25 idt (bo nie wiedzą co to MG ZR) są dwa rodzaje paska dwie szerokości i chciałem na allegro zamówić zestaw taki ale na allegro wszystkie paski są ponoć takie same.... co o tym myślicie ?
[ Dodano: Wto Lut 21, 2012 19:26 ] http://allegro.pl/rozrzad...2117690702.html dzwoniłem do gościa z linku i powiedział to samo ze są dwa rodzaje paska i potrzebuje vin.
Taki zestaw będzie grał u mnie
Witam, nie wiem mody uważam takie pływu na pasek nie maja, bo musiał by się silnik szybciej kręcić a tego nie robi. Pasek tylko zaworami steruje i tyle i jest to zależne od obrotów silnika i raczej nic więcej. Tak ja uwazam.
Moj pasek jak się okazało nie był Gates tylko jakiś szit ktoś podmienił na Mitsuboshi Kupujcie paski z górnych polek i tylko tak i można spać spokojnie. Ja kupiłem teraz Gatesa pasek.
Co do Contitecha to kilka mechaników mi odradzało oraz w sklepie ze sie już niestety lipne Tylko Gates albo Dayco jak juz cos
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Dayco sa dość tanie na allegro i ponoś szmelc ... ja nie wiem jakie one naprawde sa tak wiec mówie co inni mówili Gates chyba u mnie wskoczy. Remi i jak głowica zdjęta
U mnie najprawdopodobniej jakaś wada fabryczna paska...
NIE KUPUJCIE GATES'ów !
Gates a Gates nie zawsze to znaczy to samo.
Mam kilka pasków oryginalnych - zapakowanych fabrycznie w pudeleczko MG Rover - są to paski Gatesa Power Grip.
Zamówiłem taki sam pasek z IC i pasek też Gates'a jakościowo odstaje od paska oryginalnego.
Różnica w cenie to ok 50zł. Ale patrząc na wykonanie obu pasków to jeszcze nikt z klientów nie wybrał tańszego
a co do Dayco ostatnio w R214 robiłem rozrząd, który klient zmieniał w 2003 roku a zrobione zaledwie 20 tys. Auto używane sporadycznie. Pasek miał ok 1,5 cm luzu pomiędzy kołem wału a kołem wałka
Mam kilka pasków oryginalnych - zapakowanych fabrycznie w pudeleczko MG Rover - są to paski Gatesa Power Grip.
Zamówiłem taki sam pasek z IC i pasek też Gates'a jakościowo odstaje od paska oryginalnego.
Przecież od dawna wiadomo, że linia produkcyjna OEM bardzo różni się od ogólnodostępnych zamienników.
Ludzie usłyszą, że Gates szedł na pierwszy montaż to myślą, że wszystkie inne tej firmy dorównają jakością OEM.
Nic bardziej mylnego.
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 21:18
Niech pasek i kosztuje drozej tylko nie bedzie pewne ze ma wiecej doczynienia z danym producentem niz sam napis oraz pudełko.
Niestety tak to obecnie przyjeło sie ze nikt za nic ,nie bieże odpowiedzialnosci ,wiec robia jak im pasuje ,a potem dzieja sie takie cuda.
odradzało oraz w sklepie ze sie już niestety lipne Tylko Gates albo Dayco jak juz cos
może akurat nie handlują Contitechem więc chwalą to co mają, czegoś nie mam to mówię że niedobre
jak ma pęknąć to pęknie nawet z górnej półki
najlepiej co jakiś czas zdjąć osłonę paska i zerknąć jak wygląda
Firq, piszesz wszędzie o tym rozrządzie a tyle czasu na forum już jesteś, w idt pasek ma 30mm a w sdi 28mm, rozrząd z twojego linka jest do sdi, opcja szukaj się kłania, tobie ona jakoś obca
Ja aktualnie mam pasek rozrządu Boscha. Jest produkowany w Wlk. Brytanii w tej samej fabryce co ContiTech. Póki co od października 2010 r. przejechałem na nim jakieś 10 tys. km.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Wysłany: Sro Lut 22, 2012 09:33
Ja mam pasek Gates`a raczej nie wzmacniany i zrobiłem na nim 62000 km przez ostatnie 2 lata. To nie ma znaczenia, że pasek kosztuje 50 zł czy 200 zł, ma strzelić to strzeli. I jeden i drugi może mieć wady fabryczne i nic tu nie zrobisz.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
szoso, coś zleniwiałem masz racje ale poprawie sie na przyszłość a pisze troche tu troche tam bo zacząłem sie martwić o mój pasek bo juz 60.000 ma zrobione i najwyższa pora na niego. dzięki wielkie
Ja jeszcze tak zapytam to niby skąd mamy brać paski do modyfikowanych aut. Nie kupie nigdzie jakieś inne paski O proc tych co są w sprzedaży czyli Conti, Gates, Dayco
Prosił bym o oświetlenie bo chętnie kupie inny modyfikowany pasek
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum