OK kilka nowinek
Jak wspomniałem w swoich pierwszych postach poszukiwałem boczka w kolorze jedynie słusznym - aubergine Z czasem stwierdziłem że ta chwila nigdy nie nastąpi gdyż nawet na ebay'u nie było ani jednej sztuki.
Aż tu nagle... pewnego leniwego, nudnego wieczora przeglądając tak bez celu allegro... JEST i oto dzisiaj przyszedł do mnie pakunek w którym był.. mój wymarzony boczek
Oczywiście idąc za ciosem dokupiłem jeszcze kilka innych brakujących elementów, gdyż niebawem planuje kolejną cesję w doprowadzaniu R do porządku:
1) dolna osłona silnika - udało mi się kupić używkę w świetnym stanie, oryginalną za nie dużą kasę
2) włącznik świateł - w końcu uda mi się zlikwidować napis "Err"
3) brakujące "gniazdo" pod lewarek w progu
3) całą osłonę akumulatora
[ Dodano: Sro Lut 22, 2012 22:10 ]
Plany na najbliższy miesiąc:
- wymiana oleju/filtrów
- dorobienie kluczyka
- naprawa zacinającego się wskaźnika poziomu paliwa
- zlokalizowanie i naprawienie sączącego się wycieku oleju gdzieś z okolic sprężarki klimatyzacji
- wymiana boczka
- likwidacja "Err" - montaż nowego przełącznika świateł z wer. halogenową i zgranie przebiegu z kompem
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 22, 2012 22:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A na gaz nie narzekam. Instalacja sprawuje się dobrze. Spalanie? Hmm no wiadomo zawsze mogłoby być mniejsze. obecnie 100% miasto -> 15-16l/100km; trasa -> 11l/100km
Takie spalanie miałem jak nie miałem w 100% sprawnych VISów. Czy teraz po naprawie będzie mniej? Zobaczymy
Tak tylko od ok 2tygodni mam na pokładzie VIS i auto zupełnie inaczej jeździ
[ Dodano: Sro Mar 21, 2012 14:57 ]
Kolejny zakup dla R75
Tym razem letnie kółka(alufelgi)
zdecydowałem się na zakup oryginalnych alufelg model "serpent" czyli 17-stki
Dlaczego na takie? Bo są najpiękniejsze
Co prawda te które kupiłem nie są w idealnym stanie... ale niestety na ten sezon muszą mi wystarczyc. Jak uzbierają się dodatkowe $$$ to zimą dam je do regeneracji.
Będą one jeździły latem.
Następny zakup to opony. Niestety ze względów finansowych jestem zmuszony zakupic opony zza wchodniej granicy
Ale sporo już się naczytałem pozytywnych opinii na ich temat. Zobaczymy
Zdjęcia będą nie bawem. Póki co R jest u Jowiego który poprawia jeszcze kilka detali
4.09.2012
Dzisiaj zostały wymienione tuleje wahaczy (obie strony), chłodniczka oleju(stara była nie szczelna i ciekła).
Tydzień temu została wymieniona sprężarka klimy, osuszacz, nabita klimatyzacja - teraz działa ona bez zarzutu.
Spuściłem też olej w skrzyni i przepuściłem go przez pończochę aby przefiltrować olej. Następnie przefiltrowany olej ten został wlany z powrotem. Efekt? Skrzynia przestała podszarpywać. Dzięki Jowi! to Twój był pomysł i poskutkował
Niebawem wrzucę kilka aktualnych fotek.
Aha i Err został zniszczony przez Jowiego-niszczyciela
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum