Wysłany: Wto Maj 29, 2012 19:47 [Rover 420] di cieknie ropa w oklicy pompy
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
witam Was serdecznie, ostatnio zauważyłem że gdzieś w okolicy pompy cieknie mi ropa. Pod autkiem na misie jest bardzo dużo ropy. Natomiast pod pompa aż takich ilości nie ma, troszkę się poci ale nic poza tym czy gdzieś poniżej jest coś z czego może ta ropa lecieć.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 19:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zdjąłem osłone i jestm już głupi, od filtra do pompy przewody sa suche. zauwazyłem że czasami kapnie pomiędzy pompą a tym kwadratem na pompie do którego przykręcone śa 4 przewody ktore ida do wtrysków, ale to czasami, a pod autem jest duzo ropy po
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 57 Skąd: Dęblin
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 21:48
pioter_ch, pompa do uszczelnienia, oddaj do pompiarza, koszt ok 400 zł jeśli wymienisz wszystkie uszczelnienia, a jeśli tylko to cieknące to może koło 100 ale warto od razu uszczelnić od nowa całą pompę bo inne uszczelnienia mogą się w krótkim czasie też posypać...
możesz też ewentualnie spróbować sam wymienić uszczelnienie ale z własnego doświadczenia wiem że nie jest to takie proste, mi się nie udało...
a gdzie do kupie ta uszczelkę...?? A pozatym nie ma tam gdzies w okolicy termostatu przejsca ropy tak jak np w 1.9 td francuzach?? Bo z tej pompy mi cieknie raz na jakis czas a pod samochodem pełno ropy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum