Wysłany: Sob Paź 22, 2011 21:40 chmielu - R45 lift - moj nowy nabytek :)
Niedawno nabyłem drogą kupna sprowadzanego R45 zza zachodniej granicy.
Auto przyjechalo na lawecie co prawda i bylo w jakis mi nieznany sposob uszkodzone (podobno silnik byl wymieniany, a jesli cos wiecej to sie nie dowiem). dodatkowo mial zalozona instalacje LPG, co jest niewatpliwie plusem przy aktualnych cenach paliwa u nas w polsce
po krotce niestety zostal on troche zaniedbany:
- gdzie niegdzie odpryski na lakierze
- LPG: wtryskiwacze zapchane (nie dzialaly dwa z nich), filtry zapchane, dobrze, ze reduktor jakos dziala
- zamula troche autko
ogolnie pelno jest pierdółek, ktore trzebaby zrobic. ale jak za ta cene za jaka go nabylem to nie jest zle, i mozna troche rzeczy zreanimowac i doprowadzic autko do pionu
pod maska drzemie silnik 1.8 + LPG (podobno ma to to 117KM), w srodku wyposazenie Class 8 czyli full wypas, jasne skóry, pelna elektryka, klimatronik itp itd.
Z tego miejsca dziekuje Kzrr za drobne wsparcie podczas kupna tego autka
Podsumowujac, rzeczy do zrobienia/wymiany:
- popychacze zaworów (no kurde klekot jest ..)
- odmulenie auta (sprawdzenie ukladu zaplonowego, krokowca, przepustnicy, czy co tam sie jeszcze da i ma wplyw na to)
- spowodowanie, aby odpalal naprawde na dotyk
- prawe tylne drzwi, zamek naprawic bo sie cos zblokowalo
- sprawdzenie SRSu
- kupienie maty wiciszajacej pod maske
- wymiana (moze naprawa?) kloszy reflektorow. posiadaja spękania dziwne, takie jakby włoski między warstwami plastiku.
- naprostowanie pofalowanej blachy przedniego prawego nadkola
- mocniejsze zamocowanie tylnej lotki
- kupno i montaz uchwytow do tylnych pasów
- naprawa regulacji gora/dol fotela kierowcy
- moze wymiana akumulatora
- wymiana termostatu (silnik bardzo ciezko rozgrzac, dzisiaj ponad godzine jezdzilem po miescie z miejsca na miejsce, pojezdzilem po wroclawskiej obwodnicy.... a temperatura czasami wskoczyla na 1/4 skali i potem szybko spadala)
troche tego jest, ale z czasem sie wszystko porobi
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 21:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na wyposazeniu:
- klimatronik
- podgrzewane fotele
- skóra
- el szyby przod i tyl
- el lusterka
- 4 poduszki
- czujniki cofania tył
- radio jakies lipne
- nie wiem co jeszcze
wiecej zdjec zrobie kiedy indziej ale nie powiem.. to bursztynowe (tudziez pomaranczowe) podswietlenie w srodku jest cudowne
w niedziele pracuję od 8 do 14, dosc ciezko na wolnym powietrzu po calym tygodniu pracy i z nastawieniem psychicznym na kolejny tydzien to ja nie mam juz czasami sily przybyc na spot
ale jak podpicuje (w sensie doprowadze do stanu lepszej uzywalnosci) nowego R45 to bede mial w planach jednak przyjechac sie pochwalic
Zmierzone cisnienie w cylindrach, i jest 9-6,5-9-9.. z tym trzeba cos zrobic..
ogolnie po tych operacjach sie cos tam poprawilo. ale teraz auto sprawia wrazenie jakby jaralo ze 20 litrow
poszukiwan ciag dalszy moze po weekendzie sondy lambda sprawdze, pojade w tygodniu moze na testbooka.. szkoda, ze jestem skazany na Fatimex z tym testbookiem
Markzo, był silnik 1.4 w ktorym byl rozpiździaj jak nie wiem co. wymieniony na prawdziwy 1.8 wyremontowany od zera nabralo auto mocy, lecz ma problemy z odpalaniem po dluzszym postoju (podejrzenia na pompe paliwa lub reduktor LPG lub cos z ukladem wydechowym).
co do aluramek to nie wiem czy nie bedzie za duzo blyszczacych kółeczek przez to (bo na nawiewach sa przeciez)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum