Wysłany: Nie Cze 17, 2012 13:09 [r200]Zalozenie klimatyzacji
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam orientuje sie ktos cyz jak kupil bzm kompletna klime z rozbitego auta takze rov200 to da rade ja zamontowac by dzialala? i jaki moglby byc mniejwiecej koszt? dzieki ipozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Cze 17, 2012 20:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 13:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pewnie ze będzie działać Serwisy co montują liczą sobie ok 1.000 do 1.500zl za taki montaż Ogólnie sam montaż z komplikowany nie jest i da się zrobić samemu Dziury wszystkie już sa przygotowane wiec tylko trzeba wmontować wszystko, nabić i jazda
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
z tego co się orientuje to ty masz 200 a to jest od 400 i rurki inaczej idą mocowania nie wiem czy nagrzewnica nie jest inna wiec musisz szukać od r200
Przecież wyżej pisałem, że jest inne mocowanie alternatora. Będziesz musiał dokupić jeszcze mocowanie od wersji 8V, a to łatwe nie będzie bo mało która 8V miała klimę.
mi zajęło pół dnia bo się z tym bawiłem ale tak w 2 godziny można się zamknąć spokojnie. To nic skomplikowanego wszystko pasuje tylko śrubki i przykręcasz.
Najwięcej zabawy było z kablami co i jak ale idzie się połapać. Będziesz się wpinał w kostkę od kompa już nie pamiętam ale chyba 4 piny dodatkowe idą i jeden musisz zmostkować.
Na co uważać? Przy łączeniu i skręcaniu wszystkiego do kupy żeby pasowało dobrze żeby nie było pod kątem bo wkręcając śrubę możesz sobie zepsuć gwint a to aluminium i bardzo łatwo sobie narobić biedy. Proponuję wymienić wszystkie oringi na nowe w każdym sklepie motoryzacyjnym dostaniesz. Byłaby ameryka jakbyś dostał specjalne do klimy a nie do oleju, ale jak takie dostaniesz to też będzie chodzić ja mam właśnie takie do oleju.
jak działa? jak klima działać ma guzik dajesz wieje chłodem i już różnica odczuwalna silnik będzie Ci palił więcej może nawet z litr ale mimo wszystko warto. w lato nie ma nic lepszego jak klima i wyjazd nad morze
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Czy Roverki od roku 1996 miały już czynnik R134a czy jeszcze freon (R12)?
Jeśli to był freon, to czy przy przekładaniu klimatyzacji do swojego wozu, można zamiast freonu używać R134a?
Jeśli to był "od zawsze" R134a, to nie ma problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum