Wysłany: Wto Sie 07, 2012 15:20 [R620] Jak wyregulować szybę w drzwiach
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
odkręciłem boczek od drzwi Bo szyba mi dziwnie na bok spadała I okazało się że jedna rolka jest wychaczona z tej prowadnicy Próbowałem wsadzić to kółko na ten bolec Ale po paru ruchach szyby -góra ,dół Wyskakuje Nie wiem gdzie jest błąd Wydaje mi się że to kółko ma za duży luz na tym bolcu A może tam jest jakaś regulacja ,I czy takie kółko da w sklepie kupić Czy muszę dorabiać ?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Sie 07, 2012 17:36, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 15:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Regulacji nie ma, a rolkę musisz dokupić lub dorobić, od hondy pasowało z tego co wiem. Ale wcześniej upewnij się czy sam mechanizm się nie pokrzywił, u mnie tak się stało i musiałem kupować całość. Za 80zł na allegro używany znalazłem i działa jak nowy
No dobra piszesz rolkę dokupić Ale moja jest cała .Tylko że spada Bo ona chyba powinna być z drugiej strony zaklepana Czy coś podobnego Bo np.. kupię samą rolkę to jak ja ją zaklepie No chyba że ona ciasno wejdzie A z tym pokrzywieniem to masz racje Bo jak wszystko wsadzę i jadę do góry lub w dół to w pewnym momencie ta blacha gdzie jest rolka zaczyna odstawać Próbowałem doginać Ale to zawsze zaczyna odstawać i spadać z tej rolki Słuchaj czy od hondy accord lub identyczny jak ta honda, ROVER będzie to pasować Ps może to jest honda concerto teraz nie wiem Bo widziałem na szrotach
Albo masz rzeczywiście odgiętą prowadnice i w pewnym momencie, gdzie działa już duża siła na rolkę, po prostu spada. Jak masz wyjęty cały mechanizm podnoszenia szyby, to podłącz go do zasilania i zobacz jak działa bez obciążeń.
Podłącze się do dyskusji
Wymiary rolek do zrobienia przez jakiegoś tokarza były tutaj na forum.
Sam osobiście nie robiłem tego jeszcze.
Mam JPG niestety nie wiem jak je tutaj dodać
Podłącze się do dyskusji
Wymiary rolek do zrobienia przez jakiegoś tokarza były tutaj na forum.
Sam osobiście nie robiłem tego jeszcze.
Mam JPG niestety nie wiem jak je tutaj dodać
POZDRAWIAM
Jak klikniesz "cytuj" pojawia się opcja dodania załącznika
_________________ Im szybciej przejedziesz na czerwonym świetle, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś cię stuknie z boku
carlo Super że tak się postarałeś Ale u mnie ten trzpień co rolka na nim siedzi trzyma mocno Tylko sama rolka spada Bo jak podciągam szybę to w pewnym momencie ta blacha z tą rolką tak jakby wychodziła Czyli myślę że coś jest krzywe Na razie dam sobie spokój Napisz lepiej jak wyjąć z tyłu korbkę bo dwa dni się z tym męczę i za chiny nie wiem jak Niby tam jest zawleczka czy coś podobnego Ale ja nic nie widzę Tu jest na forum taki temat ktoś wstawił zdjęcie jakiś szczypek Ale ja nie widzę tej zawleczki Proszę o pomoc
woziak Dzięki przecież to tak samo jak w maluchu czy w dużym fiacie I że ja tego nie widziałem No chyba że mają to teraz lepiej zrobione Jeszcze raz dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum