Wysłany: Sob Sie 11, 2012 21:09 rover 200 1,4 v 16 by Andrew
Rover 214 z charakterystycznym znaczkiem strażakiem na tylnej klapie . Jest to wersja si : -skórzana tapicerka
-elektrycznymi szybami
-szyberdachem
- itp.
w ramach mojej inwersji twórczej wykonano :
-filtr stożkowy
-czarna podsufitka i wnętrze czarne
- podświetlenie led niebieskie
- wydech sportowy
- brak katalizatora
- nakleja strażaka ( tak moja wizytówka:D)
Plany :
-dolot
- zegary niebieskie
- gałka zmiany biegów podświetlana kolor niebieski
- nowe dywaniki czarne z elementami niebieskiego
-jakiś chip moze
- jakieś fele ładna r 15
- do tego opony r15 205/40 obecnie 195/45 r 15
[ Dodano: Sob Sie 11, 2012 22:09 ]
Kolejne postępy i przegotowanie do podsufitki:D
Ostatnio zmieniony przez andrzej18 Sob Sie 11, 2012 21:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 11, 2012 21:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. Filtr stożkowy nic nie daje a nawet odejmuje mocy, były robione testy na hamowni i są na forum gdzieś wyniki.
2. Z katalizatorem podobnie, spada pojemność układu wydechowego i następuje spadek mocy. Chyba że katalizator jest już zapchany, wtedy pomaga.
3. Chip w silnikach benzynowych niema sensu, praktycznie nic nie daje, nie daj się nabrać. Działa to tylko w silnikach (benzynowych) które fabrycznie mają obniżoną moc, bądź są uturbione.
4. Dolot to znaczy co chcesz dokładnie robić?
Tutaj było modzone, jak widać wymiana przepustnicy na większą potrafi pogorszyć efekt.
Ale można spróbować zrobić cały kanał aż do przepustnicy (pobieranie powietrza pozostawić pod reflektorem) o średnicy równej średnicy otwartej przepustnicy (ale się zrymowało ).
Ale i to dużo nie da, raczej na pewno nie poczujesz efektu. Te silniki i tak już mają sporą moc jak na swoją pojemność, więc tak naprawdę najlepszym wyjściem jeśli chce mieć się więcej mocy to wymiana jednostki na 1.8VVC (VVC to zmienne fazy rozrządu).
Ale i tutaj pojawiają się problemy, bo łapy silnika są inne, więc trzeba troszkę spawać.
Ale także jest temat jak ktoś to zrobił:
http://www.roverki.pl/zro...0-problemy.html
Jak zrobiłeś podsufitkę? Tzn jak przykleiłeś nowy materiał?
andrzej18, posłuchaj kolegów wyżej. Jak już chcesz lekko poprawić osiągi swojego silnika, to wstaw wkładkę filtra powietrza K&N. Na hamowni potwierdzono, że lekko poprawia osiągi.
a ja mam już na oku mg zr 1,8 vvc także jak się uda to w październiku będzie moje za dobra kasę a ten do sprzedania pójdzie nie długo
[ Dodano: Nie Sie 12, 2012 14:04 ]
Proszę o to zjecie tyłu led tak powiem jakby ktoś chciał robić nie kupujcie ledów w sklepach motoryzacyjnych bo przepłacicie i to dużo najlepiej hurtownie elektryczne:P
[ Dodano: Nie Sie 12, 2012 14:19 ]
Podsufitka to szalony pomysł mojego kuzyna to jest taki sam materiał tylko oddarty wyczyszczona ta gąbka pod spodem. Później materiał przyklejony butaprenem i czarny mat w użyciu jest czarna poza tym te boczki plastikowe potraktowane tez czarnym matem:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum