Wysłany: Nie Sie 19, 2012 21:00 [Rover 200] Światła i centrlny zamek - zwarcie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich
Jestem tu nowa i proszę w razie czego o wyrozumiałość . Od niedawna posiadam Rovera 200, jeździ ładnie, pali w granicach rozsądku, ale wczoraj zaczął się nieciekawie zachowywać. Przez zapomnienie otworzyłam drzwi kierowcy kluczykiem, a nie z pilota i zaczęły się problemy. Najpierw po otwarciu drzwi włączył się alarm (wyłącza się jak tylko przekręci się kluczyk w drzwiach) i do tego, przy włączonych światłach włącza się centralny zamek i czasami dymi ze środka deski rozdzielczej (przed zegarem).
Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi co to może być i jak z tym walczyć bo sama kompletnie na tym się nie znam, a samochód jest mi potrzebny
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 19, 2012 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do sprawdzenia wiązka klapy tylnej. Dokładniej to czy kabelki są dobrze zaizolowane i nie są pourywane.
Wiązkę znajdziesz po otwarciu bagażnika, będzie to prawy gumowy przewód.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum