Witam jestem Damian i ostatnio udało mi się nabyć Roverka 416 Si za 400 EURO Do polski niestety przyjechał na lawecie, ponieważ w Niemiaszkach zdjęto mu skrzynie biegów. Wyposażony jest w ABS, 4x el. szyby, el. lusterka, 2 poduszki, klimatyzację i sekwencję BRC. Po założeniu skrzyni i krótszej półosi (koszt 530zł) autko zapaliło (nie jeżdżone od 2009 roku )). Do zrobienia (zakupienia) pozostało kilka elementów elektroniki (wyłączniki krańcowe drzwi itd.), mechaniki (uszczelka klawiatury i kolektora wydechowego) i picowanie. Do kupienia pozostały alusie.
Kilka fotek:
ps czy alufelgi 7jx15 h2 et 35 pasują do tego auta? jakie opony najlepiej założyć?
_________________ Rover 416 Si + sekwencja BRC = <3
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 20, 2012 00:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Swoją drogą ładny kolor, nie widać korozji, ładny roverek. Jeśli będziesz chciał go poprawić wizualnie to listwy w kolor, dużo lepiej będzie wyglądać. Grill bez żeberek też nawet pasuje.
Do 7j proponuje 195/50, raczej większość osób tak jeździ.
Jeśli jeździsz dużo po dołach to może być też 185/55
Mi sie zdaje ze jednak jak 195/55 a 185/65. i tu bardziej chodzi o srednice a nie o 7j. ja mam 205 na szerokosci 6,5.
Dodatkowo 7j i ET35 to bedzie na styk, moga byc "zgrzyty" na ostrych skretach
Heh, ze względu na brak funduszy Roverek dopiero wczoraj odżył i dzisiaj zaliczył pierwszą trasę jak na końcówkę letnich opon i dzisiejszy śnieg, deszcz i śnieg z deszczem to na A4 bardzo ładnie się trzyma przy 120-130km/h Jestem z niego naprawdę zadowolony. Pozostało zmienić świeczki i tarczę z dociskiem
pozdrawiam
sowa1993
_________________ Rover 416 Si + sekwencja BRC = <3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum