Wysłany: Nie Sie 26, 2012 16:50 [R200] zagrzal sie i nie chce odpalić
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Na poczatek chce powitac wszystkich forumowiczów, jestem szczesliwym posiadaczem rovera 200 2.0 sdi lecz ostatnio powracajac z urlopu mialem troche przygod...
Otoz jadac sobie ekspresowka 120 km/h, temp. w normie, calkiem niespodziewanie wjechalem w korek, ktrory utworzyl sie przez roboty na drodze i z tej predkosci zaczalem jechac predkoscia 10 km/h stawajac co 2-3 metry w korku. Po 20 min takiej jazdy niebezpiecznie zaczela podnisic sie temperatura silnika, wiec zjechalem na pobocze( czy w dieslach moze zagrzac sie plyn chlodniczy jesli dziala wiatrak i plynu jest wystarczajaca ilosc?) to jest moj pierwszy problem...wczesniej takiego problemu nie mialem....
Nastepnie po odczekaniu aby temp. spadla, chcialem odpalic silnik...nie odpalil...swiece niby sie grzaly i gasly(w zeszlym roku byly sprawdzane, dzialaly prawidlowo,moze poza 4 swieca) rozrusznik krecil a tu nic...i tak 6 razy i nic az w koncu odpalil po odczekaniu 2 godzin, co moze byc przyczyna? zdarzylo mi sie z tym odpalaniem tak 2 razy, a takto za kazdym razem jest ok
Ostatnio zmieniony przez bonnui Wto Sie 28, 2012 09:33, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 16:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dopóki jechał szybko było dobrze. Problem zaczął się dopiero w korku. Możliwe że przy niskich obrotach silnika pompa niedomaga. Aby pomóc w zdiagnozowaniu usterki potrzebujemy więcej szczegółów bo przyczyn może być wiele. Termostat jak napisał leszczu, korek, pompa, chłodnica, itd...
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
niedługo będę wstawiał roverka do mechanika na wymiane przedniego zawieszenia to przy okazji sprawdzi mi układ chłodniczy itp. to przegrzanie zdarzylo sie tylko wtedy raz, a dwa razy mi nie chcial odpalic nie wiadomo dlaczego...co Wy na to?
Jak bede mial sprawdzone wszystko to Wam napisze co i jak bylo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum