Wysłany: Sob Sie 25, 2012 23:01 Winobranie 2012 - spot Zielona Góra 8-9.09.2012
Zgodnie z tradycją jak co roku w Zielonej Górze odbywa się winobranie - tygodniowa impreze.
W tym roku odbędzie się ona w dniach 8-16.09.2012
Wobec czego zapraszam wszystkich posiadaczy R/MG/LR na spota.
Termin? 8/9.09.2012 lub 15/16.09
Możemy zrobić spota dwudniowego.
Kto chętny niechaj wpisuje się na listę. Oczywiście liczę również na osoby z poza ZG są mile widziane... nawet BARDZO
''If you know what i mean "
Termin spotu:
8-9.09.2012
Miejsce spotkania:
Parking przy CH Auchan ul. Stefana Batorego 128 (miejsce przy stacji benzynowej Auchan)
http://maps.google.pl/map...sp=0&sz=18&z=18 Godzina:
od 13 do 14 czekamy aż wszyscy się zjadą
- obserwujcie wątek bo godzina może ulec zmianie!
Plan spotu winobraniowego: SOBOTA
Po przyjeździe i ewentualnym zakwaterowaniu się osób które będą spały udajemy się na jakiś posiłek
17:00 - zwiedzanie winnicy(do celu dowiezie nas autobus z pod Palmiarni - trzeba przygotować parę pln - nie wiem ile nie ma niestety nigdzie informacji)
Po powrocie udajemy się na deptak - tam będzie można obkupić się w różne pierdółki, wina, watę cukrową, napić się wina potem zrobić degustację wina, spróbować wina
NIEDZIELA
Winobraniowy rejs po Odrze Galarami wzdłuż winnicy w Górzykowie (godzina do ustalenia gdyż rejsy odbywają się od 10-19 co godzinę) - obserwujcie wątek godzina będzie ustalona!
Podaję mój nr telefonu jakby ktoś potrzebował szybki kontakt ze mną(czynny dla Was od soboty do niedzieli )
505-804-974
Ostatnio zmieniony przez xROnx Wto Wrz 04, 2012 22:36, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 25, 2012 23:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmmm może jutro bym pogadał z ekipą naszą lokalną, nie powiem że w końcu chciałbym się wybrać w "wasze rejony" i nawet terminy są spoko czyt. będę po wypłacie. A co do noclegu to co masz dokładnie na myśli if you know what i mean
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
OK to termin ustalony. Wpisze w pierwszym poście i temacie.
Teraz tak: robimy listę chętnych oraz jak robimy z noclegami? Każdy szuka we własnym zakresie czy mam coś zaproponowac?
xROnx, mógłbyś napisać jakiś oczywiście póki co bardzo ogólny plan jakby to miało wyglądać, no i poza tym na stronie ZG trochę słabo piszą na temat programu samej imprezy winobrania
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Ogólny plan samego winobrania jest na stronie tutaj: http://winobranie.zgora.pl/
Pomyślałem że moglibyśmy zwiedzić jakąś winiarnie(jest ich kilka na terenie ZG i okolicach)
W ogóle to myślałem żeby się wszczepić w korowód(czyli przejazd główną ulicą miasta)... ale to musiało by być przynajmniej z 15-20 aut żeby to miało sens... ale to tylko takie moje fantazje
Oprócz tego degustacje win na zielonogórskim deptaku, wieczorkiem można sobie posiedzieć gdzieś. będzie jarmark winobraniowy... jeszcze myślę o dodatkowych atrakcjach takich dla naszej grupy. ale spokojnie. coś wymyślimy
[ Dodano: Sro Sie 29, 2012 21:00 ]
Więc tak.
Wymyśliłem coś takiego(jako główne punkty programowe):
sobota - zwiedzanie winnicy do wyboru godz 14 lub 17
niedziela - rejs po Odrze galarami wzdłuż winnicy w Górzykowie(rejsy odbywają się w pełnych godzinach od 10 do 19)
Oczywiście w pozostałych godzinach degustacja win na zielonogórskim deptaku, jarmark winobraniowy, możemy zwiedzić palmiarnię, poszaleć w lunaparku
xROnx jesteśmy baedzo na tak, termin extra, atrakcje zapewniasz no i nocleg też musisz zapewnić, oczywiście wszyscy na swój koszt. Moja żona aż się pali na degustacje.
Kurna no fajnie fajnie to brzmi szczególnie niedziela mi się podoba, rejs po odrze itp tylko w naszym przypadku chyba bez noclegu. A w sobotę się te rejsy nie odbywają ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum