Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam ! Mam nowy problem ! przestało działać moje radio ...
Wszystko było ok aż do dzisiaj ... Wsiadam do auta odpalam , a tu radio napiernicza ile się tylko da , odruchowo chcę je przyciszyć , a tu klops ... Zgasiłem auto , to samo . Pomyślałem zdejmę klemy i może się zresetuje ... Później radio przestało grać i żyć . Wyświetlacz jest podświetlony ale radio nie daje znaku życia .... Co się stało ?
Czytając inne posty są różne koncepcje :
- zalany moduł - WĄTPIĘ W KOLE SUCHO JAK PIEPRZ , Obie skrzynki organoleptycznie ok. ,
- zimno - nie mam pojęcia ,
- bezpieczniki - nie sprawdzałem ,
Czy może być to związane z uciekającym prądem ( nie zdiagnozowana przyczyna ) ?
Mam podłączą cyfrową zmieniarkę u PRINCE 11 ( podłączył ją tak aby się wyłączała ) ....
Ma ktoś jakiś pomysł Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 08, 2012 20:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Masz jakie kolwiek opcje na ekranie ?
Jaki to wyswietlacz ? 4:3 16:9 ? masz CD czy kasete za ekranem ?
Model Navi ? mk1 mk2 mk3 mk4 ? BMW czy rover ?
Odłacz TV i zobacz co bedzie ? to ten modul w bagazniku kolo kolo zapasowego po lewej .
Pozdro .
ps. za kilka dni jak sie uporam z innymi sprawami bede mial stanowisko gotowe do napraw wszystkich modułow (Navi,TV,Radio,zmieniarka + CarX). To wtedy bede mogl ci konkretniej pomoc .
To jest chyba 6:9 z kasetą .. mk ? nie wiem samochód rocznikowo 2005 . Nie działa nic żadna gałka , przycisk .... Tylko wyświetlacz podświetlony bez czcionki ... Wcześniej był też podświetlony nie działał żaden przycisk , tylko radio grało .
Niestety ! Nie będzie mnie na ogólnopolskim . Trochę to dziwne wszytko , radio szlag trafiło w 30 sek. , a czy nie jest tak czasem że komp jeśli ma za mało prądu to odcina poszczególne sekcje .. Mam duży problem z prądem . W dwa dni wywala mi cały aku tak że później alarm się załącza .
No i wyszło szydło z worka ! Wszystko z braku prądu Radio działa bez najmniejszego problemu .
Pozostał problem pożerania prądu ! Autko poszło do mechanika . Zobaczymy ... Dzięki za pomoc
Witam wszystkich, mam mały problem, dostałem dzisiaj kabel do INPY i niestety trochę mnie poniosło ponaciskałem głupoty i włączyłem, chyba, aktualizację systemu i teraz mi nawigacja i TV nie działa i prosi o CD a dokładnie pisze: LOADING OF SOFTWARE REQUIRED PLEASE INSERT A SUITABLE CD ROM czy ktoś spotkał się z takim czymś? (Navi 4:3, MK3, Rover)
Ps.wiem że jestem idiotą.
Z góry dziękuję za zniżenie się do mojego poziomu
Wysłany: Czw Paź 31, 2013 09:35 MG ZT-T Problem z czytnikiem Navi
Rozumiem, że taki komunikat na LCD jak na jednym z przedstawionych zdjęć, to informacja, że ktoś kiedyś chciał aktualizować system
Proszę o podpowiedź, czy ratuje tylko wymiana czytnika, czy można odblokować ten czytnik i przerobić go na taki który czyta nowe mapy BMW?
Zna ktoś kogoś, kto zna kogoś kto robi ewentualnie takie przeróbki.
[ Dodano: Czw Paź 31, 2013 09:35 ]
Naprawa +wgranie nowych map i języka polskiego od 300 do 350 pln. Wychodzi taniej jak zakup MK3.
przy sprzątaniu poodłączalem wszytko co się mieściło w kole zapasowym (moduł radia/gps etc). Po ponownym podłączeniu wszystkiego przestał działaś wyświetlacz (świeci na biało jednostajnie) - UWAGA radio działa bez zarzutu - szukanie stacji, głośniej ciszej etc. Czy może to być spowodowane jakimś głupim błędem w komputerze ? w jaki sposób przywrócić widoczność na ekranie ? Czy ktoś z szanownych forumiczów spotkał się takim błędem ?
sprawdzę przy najbliższej okazji - moduł TV rozumiem skrzyneczka w kole zapasowym - możliwe ze coś nie przewodzi poprawnie - generalnie nikt tam od 13 lat nie zaglądał (13 letnie auto). Dzięki jeszcze raz.
Czy jest możliwość wzajemnej wymiany wewnętrznych elementów w czytnikach Rover z czytnikami MK3 Philips 65.90 6 908529. (zdjecie mojego czytnika kilka postów wyżej)
Chodzi o to, że mogę mieć prawie za darmo uszkodzony czytnik MK3 ( nie działa , nie swieci sie dioda). Pomyślałem że, jesli to są te same czytniki to może wystarczy podmienić uszkodzone elementy i MK3 zacznie działać. Podpowiecie czy mój tok rozumowania jest słuszny?
[ Dodano: Sob Mar 15, 2014 18:24 ]
Jest ktoś zaznajomiony w temacie? Potrzebuję szybkiej podpowiedzi bo nie wiem czy brać uszkodzony czytnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum