No ok, jestem za, ale teraz mam mokrą też tę drugą stronę silnika i to właśnie od wysokości uszczelki pod głowicą (a włąściwie kolektora wydechowego) w doł, wyżej jest sucho.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 11, 2012 17:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiedzcie mi proszę, gdzie oprócz TomaTeam mogę nabyć uszczelkę starego typu wzmocnioną.
Jest jedna w InterCarsie, Elring, ale nie napisali czy to ta wzmacniana, a ja niestety się nie znam. I nie chcę kupować w allegrowym zestawie.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Witam czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą , może ktoś dać namiary na uszczelkę starego typu ulepszoną+śruby i resztę częsci potrzebnych do wymiany. Alegro oferuje tylko nowego typu ,a z tego co przeczytałem na forum to wiecej osób pisze ze lepsza stara.
[ Dodano: Pią Sty 05, 2018 17:00 ]
Witam powstał mały problem w zestawach uszczelek nowego typu są tuleje ustalające ja kupiłem uszczelkę starego typu i nie mogę nigdzie znależć tych tuleji może ktoś coś popowiedzieć, czy to się wymienia lub gdzie kupić na alegro nic mi nie wyskakuje do rovera
W 75 powinieneś mieć fabrycznie metalowe, więc możesz zostawić te co są. Ale dziwne, bo ja za każdym razem miałem tulejki w zestawie z uszczelką , a zawsze brałem stary typ.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Proszę o informację na temat wymiany uszczelki pod głowicą, mam Roverka 75 seria K 1,8 benzyna i niestety czeka mnie wymiana. Podejrzewałem tą usterkę i mechanik to potwierdził. Dostaje się prawdopodobnie olej do układu chłodzenia ponieważ widać w zbiorniku maź i 4 krotnie strzeliły przewody od chłodnicy.
Prosiłbym o informacje czy macie jakiś warsztat, który dobrze wykona taką robotę i jaki to koszt?
Chodzi mi o Lublin:)
Dzięki za info z góry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum