Samochód ma jak na razie przejechane 245tys km
Co ja w nim zrobiłem do tej pory
- usunięta wieśniacka końcówka wydechu(widoczna na zdjęciu)
- podświetlenie licznika na czerwono
- polerowanie lakieru
- czyszczenie całego wnętrza
- przyklejenie nowego materiału podsufitki
- naprawa centralnego zamka oraz alarmu
- wymiana mechanizmu szyby elektrycznej lewej
- wymiana piast z prawej strony(przód i tył)
- zaślepienie EGR
- wyczyszczenie kolektora ssącego z nagaru
Co mam w planach:
- intercooler od SDI
- skórzana tapicerka oraz dorobienie skórzanych boczków
- wymiana przedniej szyby(pęknięta)
- zakup alufelg MG ZR 16"
- montaż jakiegoś nagłośnienia
Na początku po zdaniu prawa jazdy(kat. A i B za 1szym podejściem ) dostałem Golfa 3 generacji z 1994r silnik 1.6 benz. + lpg. Golf był również doinwestowany i zadbany lecz otrzymałem propozycję zamiany na Rovera od znajomego. Chciał się zamienić ponieważ był w tym samym wieku co ja(18lat ) a Rovera miał zarejestrowanego na siebie i gdy obliczył koszt ubezpieczenia to szybko zbladł. No i w ten sposób stałem się posiadaczem Rovera 420
Na razie jestem zadowolony z zamiany, ale muszę jeszcze trochę dołożyć co przy braku pracy(szkoła) jest dość trudne.
Na początek tylko 2 zdjęcia zrobione na myjni zaraz po zamianie
Zdjęcia
Nowe zdjęcia, przepraszam za jakość ale robione moim starym tel
Zdjęcia
Ostatnio zmieniony przez michu027 Nie Sty 06, 2013 23:09, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 28, 2012 18:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2010 Posty: 153 Skąd: Klucze
Wysłany: Sro Lis 28, 2012 21:35
Po zdjęciach widać że trochę pracy cie czeka by doprowadzić do dobrego stanu auto. Od razu co się rzuca w oczy to że zderzak jest nie od tej wersji nadwoziowej. Życzę powodzenia i wytrwałości w pracach przy Rover-ku
Hehe no fakt był bity w przód, w ogóle nie jest to fachowo zrobione tylko tak żeby było... trzeba to poprawić.
Ale ogólnie jako 1szy poważniejszy samochód mi wystarcza mam raptem 18 lat więc myślę że wiele aut mnie jeszcze czeka
Na razie nie zakładałem intercoolera ale jeśli bym to robił to sam
Co do przodu od sedana to taki już był założony i osobiście bardziej mi się podoba niż org od HB
Póki co to chcę sprzedać Roverka jak nie sprzedam to zrobię to co planuje i go zostawię
kupi golfa i zamieni na następnego R i znowu zarobi
Kto wie Ale do golfa już chyba nie wrócę, chyba że MK4
Kolega ma na sprzedaż audi 80 w idealnym stanie i zastanawiam się nad tym autkiem Jako iż jest w ocynku nie ma problemu z korozją, a silnik to zwykły 1.9 td 75 konny.
Ale jednak póki co zostanę przy Roverze Jeśli nie uda mi się sprzedać za satysfakcjonującą cenę to kupię skórę i intercooler, wymienię szybę i łożysko. Zostanie ze mną na dłużej
Swoją drogą bardziej podobają mi się r400 sedany. Cieszę się że ten przód jest od sedana jest ładniejszy wg mnie od hatchbacka Każdemu znajomemu się podoba przód w tym Roverku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum