Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, wymienialem glowice w moim roverku z 99r 1.6, auto nie chce odpalic, jest iskra ale swiec nie zalewa mimio ze slysze jak pompka pracuje. Paliwo do wtryskow dochodzi i odnosze wraznie ze tam sie zatrzymuje? Jakies pomysly?
Mysle o podlaczeniu go pod komputer: gdzie jest gniazdo i jaki kabel potrzebuje ( czy pasuje z innego np. opla?)
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik byl wymieniany, gazu oczywiscie dodawalem, zastanawia mnie czy komputer nie steruje wtryskami poprzez jakis stycznik? czy jest tam jakis bezpiecznik, moze tylko sie przepalil
wtryski byly podlaczne na krotko i czyszczone - dzialaja
, co dokladnie powinienem sprawdzic w rozrzadzie? koła przy sciaganiu byly zaznaczone i sa w tej samej pozycji, ale sa tam dwie opcjie zalozenia tych kolo, oto chodzi? moze przy wymianie rozrzadu zostały zle zalozone? (chociaz auto przejechalo ponad 5k)
zastanawiam sie nad kupnem komputera, moj rover to sedan ale silnik raczej ten sam:
allegro
Skoro przez 5k wszystko chodziło OK, to opcję pomylenia kół można odrzucić. Tak czy siak, sprawdzenie rozrządu można i trzeba sprawdzić (jeśli górne kółka są OK, to jeszcze trzeba sprawdzić zgranie z dolnym). Sprawdź jeszcze raz czy podaje paliwo z listwą podłączoną normalnie, wtedy będzie wiadomo, czy komputer nimi steruje.
pompka pompuje ale paliwo zatrzymuje sie na wtryskach tak jakby sie nie otwieraja. Swiece sa suche - nie wie jak inaczej sprawdzic czy wtryski zalozone na listwie pracuja.
Ogladalem rava ale trudno mi sie tam rozeznac, dalej nie wiem co steruje wtryskami
///
znalazlem, wtryski sa sterowane z bezposrednio z komputera, wymieniam komputer
Powoli z tym komputerem, sama wymiana ECU sprawi, że nie odpalisz samochodu. Poczytaj więcej na forum o wymianie komputera to dowiesz się, co Ci będzie potrzebne.
dzieki za zainteresownie, oddalem komputer do 3 mechanika 0_o (czemu to auto nie jest nawet tyle warte) stwierdzil ze kolo napedowe jest wyjechane? zobaczymy czy ma racje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum