Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 67 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon Sty 14, 2013 20:38
kamilos2521 wtyczkę z pochłaniacza oparów w pierwszej kolejności odpiąłem i nie było widać żadnej poprawy, także ten problem wyeliminowałem;-)
MultecFSO jeżeli kompresja była by tak mała w stosunku do tego co piszesz, to miałbym spadek mocy i znacze ilości oleju silnik by spalał. Ja natomiast nie odczuwam braku mocy ani nie widzę żeby olej znikał w strasznych ilościach.
Myślę, że jednak jest to wina elektryki (cewki) bo nie zawsze jest db spalana dawka paliwa i dlatego te szarpanie. Przekonam się dopiero jak podmienię ją na nową;-)
[ Dodano: Pon Sty 14, 2013 20:38 ]
Wymieniłem cewkę i kable zapłonowe (jednak miały przebicie), ale niestety kolejny raz nic to nie dało. Doszedł nowy objaw, a mianowicie kiedy zjechałem z autostrady i po przejechaniu ok 1 km (jechałem na benzynie, bo na gazie strasznie szarpało) do jechałem do przejazdu kolejowego, gdzie trzeba było wyhamować, auto zgasło:/... teraz to już sam nie wiem, ale nie są to objawy charakterystyczne dla silnika krokowego??
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 14, 2013 20:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Sty 15, 2013 08:09
Rozrząd był wymieniany w lato przy okazji robienia głowicy i od tego czasu było wszystko ok. Wątpię w to żeby się rozrząd przestawił, bo auto pali na dotyk, ale dla pewności jeszcze raz sprawdzę i ustawię całość.
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 09:59
Problem rozwiązany, okazało się że nowy palec z eps-a był do d... . Po zmianie na stary auto zaczęło normalnie pracować na benzynie, natomiast na gazie dalej szarpie, ale to pewnie kwestia regulacji albo któryś ze wtrysków jest już na wykończeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum