Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Odnosząc się do tego tematu:
http://forum.roverki.eu/v...p=539529#539529
jak to wyglada w praktyce, chodzi mi o roznice w przełozeniach?
Czy jest to odczuwalne podczas jazdy ?
Czeka mnie wymiana skrzyni i zdecydowalem sie na uzywke.
Wiem ze przy zakupie nalezy zwrocic uwage na zgodnosc w oznaczeniu (kilka ostatnich znakow). Do 2.5 v6 jest zdecydowanie wiekszy wybór i cena jakos bardziej przystepna
Dlatego prosilbym bardzo o ocene czy skrzynia z 2.5 bedzie pasowac do 2.0 majac na uwadze roznice tylko w tych przelozeniach ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 21, 2013 11:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ktoś juz mial czytalem podobny przypadek do mojego.
Ruszalem ze swiatel, cos lekko puknelo i obroty zaczely rosnac a auto praktycznie stalo w miejscu. Wrzucajac D lub R auto toczy sie prawidlowo, praca silnika rowniez prawidlowa. Dopiero po dodaniu gazu dzieja sie cyrki. Po zlaniu oleju okazalo sie ze byly tylko 2 litry w skrzyni;/ Najprawdopodobniej wina ostatniej roboty Pana "Kazia" nie obrazajac Kazimierzow;p
Ja mam sprawna skrzynie i nie ma sie czego bac .
Zrobiona po remoncie nawet wsteczny .
Jak bedziesz mial dylemat dzwon lub pisz PW nie mam cisnienia ze sprzedaza ale fanowi rovera moge sprzedac byle komu nie sprzedam dlatego nie oglaszam sie na allegro itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum