Wysłany: Sob Lut 02, 2013 14:21 [Rover 420di] Kupiłbym. Proszę o opinie
Witajcie,
Od jakiegoś czasu zafascynowały mnie samochody marki Rover. I aktualnie szukam samochodu, ponieważ poprzedni sprzedałem. Stąd moje pytanie do Was, jako osób bardziej doświadczonych w kwestii Rover-ków. Czy moglibyście rzucić okiem na to ogłoszenie?
"Sprzedam tanio rovera 420di z ekonomicznym silnikiem diesla. Dzis wymienione sprzeglo, kompletny rozrzad(8tys. km temu), tarcze i klocki, sprezyny przod, wewnetrzne przegluby. Oplaty do sierpnia.
-abs
-klimatyzacja
-skorzana tapicerka
-swiatla przeciwmglowe
-radio mps z usb
Zdjęcia mało wyraźne i co najmniej sprzed kilku miesięcy, aby coś konkretnego z nich wywnioskować. Fotele i kanapa jest od ROVER'a 45. Cena podejrzanie niska, tym bardziej, że dopiero co wymienione sprzęgło, rozrząd tarcze z klockami itp. Warto go oglądnąć, ale trzeba być bardzo czujnym.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dzięki wielkie! Na to ogłoszenie natknąłem się już jakiś czas temu i było w nim napisane, że właśnie do wymiany jest sprzęgło. I wtedy to auto było wystawione za jakoś około 2000, albo nawet niecałe 2000. W każdym bądź razie dziękuję jeszcze raz za wskazówkę!
[ Dodano: Sob Lut 02, 2013 17:47 ]
Po kilku godzinach widzę, że to ogłoszenie budzi emocje. Sprzedający umieścił taką adnotację:
"Ten kto dodal informacje o przestroze do tego auta to zwykly klamca ktory sie msci, nikt nie byl go ogladac z daleka, Najdalej jeden Pan ze szczecina. Jesli ktos udowodni ze byl wlewany doktor sprzedam auto za 100zl. "
"Witam,chciałbym przestrzec przed zakupem rovera,do silnika ma wlanego doktora,skrzynia jest uszkodzona,mechanik którego sprzedawca poleca żeby sprawdzić auto jest jego znajomym,ma dwa takie warsztaty.Obiecał że auto jest warte tych pieniedzy a okazuje się że silnik jest do remontu kapitalnego a skrzynia nadaje się tylko do remontu.Zrobiłem tylko niepotrzebnie 250 km w jedną stronę.Nie polecam! Auto było wystawione w Policach pod Szczecinem."
Heh ciekawy przypadek
Zaiste, bardzo ciekawa... Sprzedawca zarzuty odpiera argumentem o "mszczeniu się" klienta. Doktora można wykryć dopiero po wymieniu olejów wszystkich, czy się mylę? I gdzie była zamieszczona ta wypowiedź o wadach silnika i skrzyni?
Dobra, może weźmiecie mnie za kompletnego nooba, ale z pustego i Salomon nie naleje, więc muszę pytać:
czym są wspomniane wcześniej zawiasy? Czy chodzi o zawiasy klapy silnika?
I serio mogę gdzieś kupić silnik za 500 złotych, czy słowa o tej cenie mam uznać za żart ?
Ogłoszenie na tablicy jest dalej. Ale na razie brak zdjęcia silnika, ale ma facet jeszcze 11 h
moze jesli silnik na zlom to i 2k warto dac;p ale to bys musial sprawdzic dokladnie jesli blisko jest auto to podjedz (Z JAKIMS ZNAJOMYM MECHANIKIEM) niech on obejrzy auto i ci powie:)
btw. to ta cena pozatym cos za niska... bo na same te naprawy koles wybulil z 2k;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum