Witajcie !
Chcę przedstawić Wam mojego R45.
Zakupu dokonałem 4 lipca 2013 roku w Lublinie - samochód przodem mnie urzekł Przebadany testerem lakieru - w 100% oryginał - był dodatkowym atutem przy podjęciu decyzji o zakupie. Jedyny mankament wizualny to dwa pęknięcia na tylnym zderzaku, ale to z czasem albo zostanie sklejone albo wymienię element.
Dane techniczne:
- VIN: SARRTCWFTYD499330
- rocznik 2000 (pierwsza rejestracja 2001)
- silnik 1,8 16V 117 KM + LPG
- 5D hatchback
- kolor JBR - Steel Blue 2
Do zrobienia:
- porządek z wyciekami w silniku (uszczelniacz bądź uszczelka) - ZROBIONE
- zawieszenie przód (lekkie stuki przy wolnej jeździe na nierównościach) - ZROBIONE
- wymiana (naprawa) przełącznika elektrycznych lusterek - ZROBIONE
- wymiana (usprawnienie) regulacji sterowania nawiewu
- wymiana (naprawa) tylnego zderzaka
Planowane mody:
- wymiana radia - ZROBIONE
- zmiana gałki biegów ze standardowej na tą z MG ZS
- zmiana felg na 16" albo nawet na 17"
- może spojler na klapę
- może zamiast kratki siatka w przednim zderzaku
- może montaż haka
- z czasem oleje, filtry, paski etc.
Zdjęcia wkrótce...
Ostatnio zmieniony przez van-reiv Sro Sie 21, 2013 10:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 13, 2013 11:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na razie pogoda nie nie dopisuje na sesję foto, ale już w przyszłym tygodniu nadają jakieś przebłyski słońca, wiec...
[ Dodano: Wto Lip 16, 2013 19:36 ]
Zadzwonił dziś do mnie mój mechanior i zaprosił na oględziny silnika...
Mam pękniętą głowicę
Ktoś wcześniej próbował coś kleić nieudolnie silikonem, ale krótkie to miało nogi (choć jeżeli na sprzedaż miało służyć to komuś się udało). Teraz czas zrobić to jak się należy, więc po konsultacji z mechanikiem dokonałem już zakupu splanowanej i sprawdzonej głowicy i czekam na jej dostarczenie.
Z nowymi szpilkami, uszczelkami itp mam nadzieję, że będzie to koniec wydatków związanych z silnikiem.
Do tego zrobię płukankę układu chłodzącego wraz z wymianą płynu. Nowy pasek od rozrządu - poprzedni w oleju nie spełniałby już swojej roli prawidłowo.
Zawieszenie przód też do małej naprawy i liczę na to że tylko śmigać pozostanie przez parę ładnych tysięcy km.
_________________ pozdrawiam ze swojego R45
van-reiv
Hehe klamki to muszę u siebie najpierw jakoś powzmacniać bo w dwóch mam delikatne szczeliny i co do ich pozbycia to "no way "
Autko już przerejestrowane na moje blachy więc sesja będzie i nowe fotki również łącznie z wnętrzem, tylko muszę się ogarnąć z remontową rozpierduchą w mieszkaniu
[ Dodano: Czw Sie 01, 2013 19:06 ]
Dziś przyszło:
Jest jeszcze naklejka na klapę
[ Dodano: Czw Sie 08, 2013 11:00 ]
A tak wygląda logo na tylnej klapie mojego pomysłu
[ Dodano: Sob Lip 05, 2014 10:06 ]
Sprzedany long long time ago ...
_________________ pozdrawiam ze swojego R45
van-reiv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum