Wysłany: Pon Lip 15, 2013 08:46 [R827]Przedwody zapłonowe Amorki wymiana, pilot centralnego
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.7 Rok produkcji: 1996
1. Witam Samochodzik strzela mi na gazie zwykłym, na benzynie nie, więc wymieniłem świece teraz czas przyszedł na kable. Proszę o radę gdzie kupić jakie najlepsze oraz oczywiście ceny. Samochodzik to Rover 827 coupe 1996 r.
2. Mam jeszcze jedno pytanie czy wymiana całych przednich Mcphersonów wymaga zdjęcia zawieszenia z przodu czy wystarczy odkręcić na dole 2 śruby i góra
3. Pewnego dnia przestał działać pilot, wymieniłem baterie i nic nie pomogło, gdzie dalej szukać
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 08:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 17:09 [R827]Przedwody zapłonowe Amorki wymiana, pilot centralnego
soviet100 napisał/a:
Jak będzie noc to sobie popsikaj wodą i zobaczysz . Skoro na benzynie działa ok to układ zapłonowy bym wykluczył
Słyszałem właśnie że na benzynie nie koniecznie musi strzelać a na gazie bardziej jest wrażliwy na to, oraz czuć czasem na benzynie takie przerywanie gdy dodaje gazu niekiedy, pozdrawiam
Co chcesz dokładnie wymienić ? Sprężynę amortyzator czy łożysko na Macphersonie ?
Generalnie jeśli nic się nie dzieje to ja bym nic nie wymieniał amortyzatory ze sprężynami są niezniszczalne .
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 08:41 [R827]Przedwody zapłonowe Amorki wymiana, pilot centralnego
soviet100 napisał/a:
Co chcesz dokładnie wymienić ? Sprężynę amortyzator czy łożysko na Macphersonie ?
Generalnie jeśli nic się nie dzieje to ja bym nic nie wymieniał amortyzatory ze sprężynami są niezniszczalne .
A widzisz wymieniam dlatego mcphersony ponieważ z jednej strony jest wybity amorek, tak bardzo ze jak wpadne w dziure to tak go buja ze trzeba przyhamowac, udało się wczoraj to zrobić w ciągu godziny, wystarczy odkrecić 3 śruby 13 na górze, na dole jedna 18, oraz odkręcić to jarzmo co wchodzi w nie amortyzator i rozdwoić te dwie częscie i mcpherson wychodzi bez problemów.
[ Dodano: Pią Lip 19, 2013 09:41 ]
Hej pytanie dot tego centralnego,gdyz nie dziala mi silownik w drzwiach pasażera, po odkreceniu srwierdzilem ze aby sie dobrac do niego trzeba wykrecic szybe z prowadnica itp /zeby go wymienic> moje pytanie czy podejdzie tam uniwersalny silownik czy musi byc oryginal z rovera, bo nie ma na allegro zadnej uzywki pozdrawiam
Ja mam na tyle uniwersalne raz na pół roku padają średnio bez problemu podejdzie za 14zł albo ten droższy wytrzymalszy ale to chore ceny 60zł na allegro chcą .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum