Jak już wiadomo nie mam ukochanego Sierściucha, musiał być następca, szukałem chwilę go ale jakoś udało mi się kupić czarnego nie do końca takiego jak chciałem ale ZSa. Na razie fotki, wiem jest baardzo dużo pracy przy nim żeby go zrobić jak należy ale myślę że się uda.
Oto parę fotek:
niby nie ma różnicy miedzy brudny/czysty ale i fotka z góry
Malowanie jest zmaszczone o ile z daleka jakoś to wygląda to z bliska lepiej nie patrzeć.
_________________ Pozdrawiam Kozik
Ostatnio zmieniony przez Kozik Nie Cze 21, 2015 06:40, w całości zmieniany 6 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 16, 2013 14:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeszcze nie wiem co się kryje ale po wstępnych poprawach tego co właściciel wymyślił auto trochę odżyło i wydaje się że się lepiej nieco odpycha od Sierściucha więc powinno być więcej niż 166Nm oczywiście na benzynie
Raptile napisał/a:
ta potka z gory to porazka ; D
ogólnie po pierwszych oględzinach dostał imię Rumun ale moja Iza się nie zgodziła i ustaliliśmy że zostanie Czarnuch
O, kojarzę go z ogłoszeń. Stał co najmniej kilka miesięcy, z tym że na zdjęciach był czarny z normalnym połyskiem, a felgi ori srebrne. Podobają mi się te boczki drzwi obite na czerwono. Egzemplarz niewątpliwie ma potencjał
Jedynie ten mat.. jakieś plany na zrobienie go w inny kolor?
jak odłożę kasę na lakierowanie to będę zdzierał ten plastik, nie wiem co mnie będzie czekało jak go zedrę wiec muszę mieć przygotowaną kasę w razie dramatu
Oryginalnie jest czarny więc taki jak chcę
Jedynie ten mat.. jakieś plany na zrobienie go w inny kolor?
jak odłożę kasę na lakierowanie to będę zdzierał ten plastik, nie wiem co mnie będzie czekało jak go zedrę wiec muszę mieć przygotowaną kasę w razie dramatu
Oryginalnie jest czarny więc taki jak chcę
Wczoraj odwiedził nas Kozikowy bolid troche pogrzebaliśmy i spore stadko koników wróciło pod maskę, a co najważniejsze lpg sporo lepiej się zachowuje Auto zdecydowanie ma potencjał, trochę pracy i będzie zacny Murzyn
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
a co do tego co pisał Markzo faktycznie sporo koników wróciło pod maskę, TRZA BYŁO JENO ZAGRODE POŁATAĆ
a tak na poważnie, kupiłem auto ze stożkiem ITG z doświadczeń wcześniejszych stwierdziłem, że należy wsadzić oryginalny dolot co zrobiłem, wtedy auto zaczęło się zbierać kto wie może nieco lepiej niż Sierściuch, ale główna rzecz która była skasztaniona to przepustnica, magicy z Krakowa jak przyjechał 2 lata temu z Włoch grzebali przy przepustnicy, wymieniali z jednej na drugą i tak w kółko (były problemy z dolotem), okazało się, że przepustnica otwierała się jedynie do połowy co zauważyliśmy z Markzo, auto zdecydowanie odżyło i zaczęło gnać jak szalone, niestety moja radość nie trwała długo Markzo koniecznie chciał żebym się przejechał jego Turbo ehhh to to dopiero gna
W aucie jest jeszcze sporo do zrobienia, ewentualne odkrycia i przeróbki będę umieszczał w tym temacie a co ciekawsze będę wrzucał na forum jeśli się nie będą powtarzały. Tych świateł do jazdy dziennej już nie mam bo kaleczyły auto
Lepsze fotki zrobię jak będzie co fotografować pierwsze spostrzeżenia to plastidip fajnie się zaprawia.
Wczoraj zabrałem się za wymianę termostatu na ulicy. Nie był to do końca dobry pomysł ale z pomocą telefoniczną Markzo jakoś się udało. Czas operacyjny 8h bo porozkręcałem wszystko co dałem radę a i tak okazało się że brak mi narzędzi by odkręcić metalową część kolektora.
Jednak da radę wymienić termostat w V6 bez ściągania metalowej części kolektora, ale trzeba się liczyć z tym że robi się to "metodą macajewa".
Przy składaniu wszystkiego okazało się, że uszkodziłem oring od wtrysku 1 cylindra i paliwo z pod niego się wylewa ale z pomocą przyszedł ARCZI który poświęcił się i przywiózł mi taki oring wieczorową porą.
W sumie to więcej przy nim robię niż jeżdżę ale myślę że to zaprocentuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum