Też mam wyciek w okolicy alternatora, alternator jest cały zasyfiony więc muszę to zrobić. Uszczelkę pokrywy zaworów sam sobie wymienię, natomiast co jeśli wyciek jest też na łączeniu połówek głowicy? nie chcę na razie rozbierać, przy wymianie rozrządu można to zrobić. a co polecacie jako doraźne uszczelnienie?
co to jest za blaszana zaślepka nad czujnikiem temperatury cieczy? poprzedni właściciel włożył jeszcze pod tą blaszkę kawałek pasa bezpieczeństwa, chyba jako uszczelka miało to służyć. nie podoba mi się to i chciałbym coś z tym zrobić...
niestety nic, zeby to uszczelnić trzeba to rozkrecic, a co dokladnie to jest wyzej opisane
robczach napisał/a:
co to jest za blaszana zaślepka nad czujnikiem temperatury cieczy?
pod blaszkami sa tylne uszczelniacze wałków rozrzadu, akurat te mozna wymienic bez sciagania paska rozrzadu, próba doszczelnienia samych blaszek jest hmmm w sumie nie wiem jak to nazwac , aa wiem skrobanie dupy szkłem
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum