Nie chcę tu wchodzić w jakieś przepychanki bo nie to jest istotą tego postu ale jeśli włącznikiem wentylatora chłodnicy jest czujnik temperatury ECU o symbolu MEK100060 to włącza on wentylator przy osiągnięciu 102 C http://www.mgfcar.de/sensor/index.htm
Sorry bardzo, też się pomyliłem, ale to mało istotna rzecz, wiec się nie sprzeczajmy.
Gdzie znajduje się ten czujnik temp.? Czy jeszcze coś mogło by być innego . Auto potrzebne na juz;/ a teraz wentylatory działaja zaraz po odpaleniu auta a i tak mimo tego auto się przegrzewa.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Czw Sie 15, 2013 07:45
zipen napisał/a:
Auto potrzebne na juz;/ a teraz wentylatory działaja zaraz po odpaleniu auta a i tak mimo tego auto się przegrzewa.
Mój też cały czas się przegrzewa ale przez uszczelkę. Z wentylatorem włączonym od początku samochód wcześniej się nagrzewa i sprawdziłem to wczoraj na swoim Wentylator to jednak duże obciążenie
Kabelek byl oderwany od tej wtyczki teraz wentylator juz nie działa cały czas. Ale przez nie działający ten czujnik auto grzeje się np w korku bo obroty cały czas 1,3 i strasznie szarpie auto
Ale wentylator się włącza w korku czy nie ?
Płyn w zbiorniczku jest ?
Wymieniłeś korek ? Jest naprawdę tani.
Sprawdź linkę przepustnicy czy nie jest za bardzo napięta.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum