Wysłany: Sro Sie 21, 2013 19:07 Sanderalek i jego Streewise
Witam!
Myślę, że nie zaszkodzi pokazać swojego rovera i przy okazji się przywitać Auto w moim posiadaniu od tygodnia, zdążyłem nabić już ponad 1000 km z czego trochę ponad 700 w trasie między Legnicą i Krakowem gdzie mieszkam. Od dłuższego czasu szukałem rovera 25 ale kiedy zobaczyłem model streetwise w jednym z ogłoszeń od ręki zmieniłem zdanie Jako fotograf nie chciałem masowego golfa czy seata, których od groma na drogach. Przejrzany przy zakupie od nadwozia po sam dach i nie było o co się przyczepić i targować cenę i tak o to wróciłem nim do domu wraz z zestawem opon zimowych i ceną zniżoną o 100 zł na tzw paliwo
Nie mam prawa póki co na nic narzekać. Oby służył Autko zdążyło złapać jedno wyróżnienie na jednym z polskich branżowych serwisach, ale bez spamu
W najbliższym czasie jeszcze dojdą do niego klubowe znaczki
krótki spis wyposażenia:
- alufelgi
- światła przeciwmgłowe przednie i tylne
- ABS
- SRS
- Poduszki powietrzne
- Immobiliser
- 4x elektryczne szyby
- elektryczne lusterka
- klimatyzacja
- tapicerka skórzana
- centralny zamek
- radio
- wspomaganie kierownicy
- kierownica wielofunkcyjna
- parktronik
Zdążyłem zrobić mu już kilka zdjęć, które prezentuję
Pozdrawiam i do zobaczenia na spotach!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 21, 2013 19:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam!
Potrzebuję pomocy. Kilka dni temu przestał działać zamek od klapy bagażnika. Samochód się zamykał pozostawiając nie uzbrojony zamek. Sprawa załatwiona w kilka minut u elektryka. Przyczyną okazał się przerwany kabelek. Przy okazji okazało się, że nie świecąca żarówka w bagażniku to wina zepsutej krańcówki w mechanizmie zamka. Stąd moje pytanie do posiadaczy tego modelu lub 25. czy owa krańcówka będzie pasowała z rovera 25? Przeszukuję allegro i internet ale nigdzie nie mogę znaleźć tej konkretnej pod streetwisa.
Podrawiam!
Jednak jakoś wolę samochód, który się wyróżnia i nie znajdzie się na każdym skrzyżowaniu w kilku egzemplarzach. Poza tym zwracam dużą uwagę na kwestie wizualne tak samo i w tym przypadku.
gammathough, dzięki Póki co do naprawy był tylko kabelek od bagażnika i ta owa krańcówka na którą teraz czekam do wymiany będą znaczki w felgach oraz główny emblemat w grillu.
Odświeżę wątek bo może komuś przydać się taka informacja. Kilka dni temu auto się nie zamknęło z pilota. Zamknąłem więc drzwi kluczykiem i centralny zamek zamknął całe auto poprawnie. Kiedy wróciłem do auta po jakimś czasie pilot znów nie zareagował. Otworzyłem więc ponownie kluczykiem i chciałem odpalić silnik. W zamian usłyszałem pikanie i pomyślałem, świetnie. Immobilizer. Wcześniejszy właściciel roverka nie podał mi kodu dezaktywującego immobilizer wraz z kluczykami. Same kluczyki go nie posiadają, jest tylko w pilocie. Przez godzinę z kluczami zapasowymi i normalnymi męczyłem się z zamykaniem i otwieraniem auta z nadzieją, że w końcu się uda. Ale w tym czasie byłem świadkiem jak dwa inne auta mają ten sam problem i pomyślałem, że to nie może być przypadek... Pomyślałem, że w najbliższej okolicy jest jakiś nadajnik zagłuszający działanie pilotów i okazało się, że miałem racje, brama wjazdowa od jednej z posesji zagłuszała sygnał i problem był znany najbliższym mieszkańcom uliczki Zamoyskiego w Krakowie... Było mi szkoda na lawetę więc przepchaliśmy wraz ze znajomym samochód dwa skrzyżowania i auto w magiczny sposób otworzyło się z poziomu pilota wyłączając immobilizer. Tak więc na przyszłość kiedy auto nie zareaguje na plota zamiast zamykać go kluczem, wsiądę i odjadę kilkadziesiąt metrów aby się upewnić, że to nie koniecznie od razu rozładowana bateria w pilocie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum