Witam entuzjastów marki Rover
Potrzebna jest mi wasza fachowa pomoc.
Mam do kupienia R 620 Si z automatyczną skrzynią biegów, w czarnej skórze i z przebiegiem 180 tyś +/- Cena tego egzemplarza to 5 tyś z kawałkiem. Drugi właściciel i już mówię że nie ma tego auta w necie. Sprzedaje Go mój sąsiad.
Męczy mnie myśl czy zakup tego konkretnego auta z automatem to będzie dobry pomysł.. Na forum nie mogę znaleźć żadnej informacji odnośnie takiej skrzyni. Interesuje mnie również jakie przebiegi robi i po jakich należy spodziewać się że coś "wyjdzie". O blachach czytałem i wiem co i jak to samo jeśli chodzi o elektronikę Przede wszystkim co z tym automatem (warto/nie warto) i czy bardzo kosztowne mogą okazać się naprawy, żywotnoś silnika i najczęstsze jego usterki.
Pzdr i udanego sylwestra
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 30, 2013 22:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Musiał bys pokazać jakieś fotki tego rovera bo tak każdy może ci powiedziec że jest ideał nic tylko brać...Ale 620 co mogę powiedziec silnik hondy troche paliwa połyka szczególnie w miescie...cześci hmmm do tanich nie należą...tyle moge powiedziec musial bys sie dowiedziec czy silnik był już remonowany,czy auto jest kolizyjne (nie pytaj wypadkowe bo o cos innego)
Jak mówiłem, chciałbym się dowiedzieć jakie przebiegi robią te samochody i w którym momencie mają swoje granice np do wymiany rozrządu itd
Czy ktoś miał do czynienia ze skrzynią automatyczną w tej benzynie (bez gazu) Tabela z danymi technicznymi pokazuje że ten model ma spalanie na trasie 6,9l a w mieście 11l
w sąsiednim temacie piszę że chętnie bym kupił automata, więc jak kolego się nie zdecydujesz to podziel się namiarami... ja go kupie:)
miałem w życiu pięć aut z czego 4 to były automaty, moim zdaniem nie ma nic lepszego do jazdy. Skrzynia automatyczna jest bezawaryjna(nie bardzo jest się w niej co zepsuć) POD WARUNKIEM że dba się o nią, czyli wymienia olej i pilnuje jego poziomu i filtr się regularnie zmienia, lub czyści.
przejedź się nim, jeśli przy normalnym delikatnym ruszaniu nie szarpie budą przy zmianie biegów to bierz go albo podaj mi namiary na tego sąsiada
Mialem dokladnie takiego samego. 620 Si 136 KM silnik hondy F20Z1.
Jesli chodzi o skrzynie to nie mialem zadnego problemu z nia. Przez trzy lata zrobilem ok 100 tys km. Sprzedalem go z przebiegiem ok 285 tys.
Auto bylo z 94 roku czyli pierwsze lata produkcji i nie moglem zlego slowa powiedziec. Fakt ze palil wiecej niz manual. Mialem go w gazie i 10 litrow gazu palil (instalacja 2 generacji).
Nie ma reguly jesli chodzi o skrzynie. Jesli ktos dbal to jeszcze pojezdzisz.
Po 620 kupilem 75 w automacie (mlodszy, mniejszy przebieg) i miesiac po zakupie szlag trfil skrzynie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Co prawda mam 75, ale też w automacie - naprawdę polecam - wygoda i zupełnie inna komfortowa jazda : ) Tylko taka skrzynia musi być zadbana - jeśli jest, tylko wymieniać olej i jeździć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum