Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam forumowiczów!
Spać mi nie daje jedna rzecz: mam przetarte od pasów bezpieczeństwa (jak i pewnie spora część z was) osłony słupków środkowych w sedanie. Kolor tapicerki jasny welur. Pytałem się już kilki tapicerów i jak na razie odmowy: a to nie ma takiego materiału a to mu się nie opłaca. Pytanie czy ktoś już to naprawiał i zna jakiegoś dobrego tapicera co to zrobi?
Już myślałem żeby może jakąś ramkę z paska materiału zrobić ale efekt pewnie będzie gorszy niż teraz.
Swoją drogą np. Passat B6 ma plastikowe osłonki na pasy - rozwiązanie bardzo praktyczne bo nie tnie tapicerki.
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Zmieniłem ostatnio kierownicę na drewnianą i psują mi te boczki wygląd
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 14:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Aleś podpowiedział Kup taką sam i zobacz jaka będzie Każda jest przetarta
Moje auto ma 10 lat i 290 tysiecy i nie ma przetarć w tym miejscu
Za to mam zgnite wewnętrzne uszczelki zgarniajace tylnych szyb i musze z tym żyć bo nowe nie do kupienia a uzywki również pognite. Tak to jest jak się ma auto mało popularne
Pieta, ja też miałem zgnite ale można znaleźć dobre używki.
Przede wszystkim sprawdź ogłoszenia na tablicy jak ludzie piszą, że mają całe rovery na części. Mi udało się tak znaleźć gościa co miał takie listwy mimo że ich nie wystawiał.
Listwy które dostałem były już delikatnie podpuchnięte na końcach.
Wyczyściłem pod gumką luźne kawałki aluminium, podkleiłem uszczelki do amelinum i na końcu pomalowałem sprayem czarny z puszki.
W ten sposób zabezpieczyłem aluminium przed dopływem wilgoci. Jak narazie od 8 miesięcy spokój. Spróbuj, polecam.
A tych plastików słupków to będe szukał aż znajdę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum