W sumie w dość prosty sposób.
Potrzebny będzie przekaźnik wraz z podstawką oraz wyłącznik czasowy (coś na zasadzie jak do oświetlenia kabiny, tyle że z długim czasem) .
Do stopek przekaźnika podłączasz:
85 masa
86 + po centralnym (otwieranie), po przez wyłącznik czasowy
30 stały + (z aku po przez bezpiecznik)
87 do + świateł
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jak otwieram auto z kluczyka czyli rozbrajam alarm - auto zalaczalo swiatla na np. 2-4min.
?
Pozdro .
możesz kupić przekaźnikowy licznik czasu
lub zrobić sobie płytkę
gdzieś miałem schemat jak to zrobić
pamiętam, że to było na tyrystorze- taki prostszy układ
[ Dodano: Sro Sty 29, 2014 20:55 ]
pod centralny ustawiasz sobie jak otwierasz i jak zamkniesz z centralnego to ma od razu zgasnąć.
Jeszcze możesz tak zrobić, że światło będzie Ci się zapalało po wyłączeniu zapłonu
Niezle ale nie ma nic na temat dlugosci czasu swiecenia no i przydala by sie instrukcja podlaczenia bo zastanawiam sie do czego sie podlaczaja ?
A system ma dzialac tylko i wylacznie gdu otwieram auto z pilota . Wtedy tez kierunkowskazy zapalaja sie na 3 sec i gasna i wlasnie ten ciagly sygnal 3 sekundowy nie krótszy ma zalaczyc swiatla .
http://dantom.com.pl/inde...duct&prod_id=24
na tym zrobiłem sobie światła coming home. Jak z pilota lub z kluczyka otworzę/ zamknę to halogeny się świecą ok. 30 sekund i ładnie wygasają.
Podłączasz to sobie pod siłownik master i wyjście na oświetlenie kabiny i juz masz gotowe
[ Dodano: Czw Sty 30, 2014 20:20 ]
jak chcesz to wyśle Ci filmik jak to działa
nie znam się na tym więc co to jest?? i po co pod oświetlenie kabiny, jak otworze drzwi i zostawię otwarte, to halogeny będą się świecić?? jak podczas ruszana zamykają mi się drzwi, to beż halogeny będą się świecić, mimo, że w kabinie ciemność dzięki za wyjaśnienie
nie znam się na tym więc co to jest?? i po co pod oświetlenie kabiny, jak otworze drzwi i zostawię otwarte, to halogeny będą się świecić?? jak podczas ruszana zamykają mi się drzwi, to beż halogeny będą się świecić, mimo, że w kabinie ciemność dzięki za wyjaśnienie
nie rozumiem?
chcesz mieć podświetlenie w kabinie jak naciśniesz przycisk na pilocie tak? czyli jak otworzysz drzwi z kluczyka lub naciśniesz przycisk na pilocie ma się włączyć oświetlenie kabiny tak ?
jeżeli tak to to kupujesz PLC podłączasz pod centrlany zamek, ale pod siłownik od drzwi kierowcy. na schemacie musisz znaleźć kolor przewodu odpowiedzialny za otwieranie zamka.Wyjście z PLC to + i + podłączasz za pomocą diody do + lampki oświetlenia kabiny Trzeba jeszcze dołożyć dodatkowy przekaźnik jeszcze zwykły samochodowy, ponieważ jak przekręcisz na zapłon to lampka będzie się świeciła lub jak odryglujesz drzwi na zapłonie to wtedy się nie zaświeci.
Harry, chce podobnie jak dzieju, tylko aby się świeciły halogeny po otwarciu i zamknięciu wozidełka z pilota i jeszcze aby światła cofania też się świeciły. A ty piszesz, że trzeba podłączyć się pod oświetlenie kabiny i pod siłownik master (mam rozumieć, że to jest coś w zamku od kierowcy?? )
podłączenie pod siłownik rozumie, ale pod oświetlenie kabiny, nie do końca, bo co jak otworze drzwi i ich nie zamknę?? Jak mam otwarte drzwi, to podświetlenie świeci się i świeci. Nawet jak zamknę drzwi i nie uzbroję alarmu, to się świeci i świeci dlatego jak podłącze się pod oświetlenie kabiny, to tyle czasu jak świeci się oświetlenie wewnątrz, tyle czasu świecą halogeny??
Harry, chce podobnie jak dzieju, tylko aby się świeciły halogeny po otwarciu i zamknięciu wozidełka z pilota i jeszcze aby światła cofania też się świeciły. A ty piszesz, że trzeba podłączyć się pod oświetlenie kabiny i pod siłownik master (mam rozumieć, że to jest coś w zamku od kierowcy?? )
podłączenie pod siłownik rozumie, ale pod oświetlenie kabiny, nie do końca, bo co jak otworze drzwi i ich nie zamknę?? Jak mam otwarte drzwi, to podświetlenie świeci się i świeci. Nawet jak zamknę drzwi i nie uzbroję alarmu, to się świeci i świeci dlatego jak podłącze się pod oświetlenie kabiny, to tyle czasu jak świeci się oświetlenie wewnątrz, tyle czasu świecą halogeny??
zle zrozumiałem
nie wiem czemu zrozumiałem, że oświetlenie kabiny
no to tak smao podłączasz tylko + dajesz na halogeny
jak chesz to podaj maila to CI podesle jak to u mnie wyglada
tutaj masz temat z bmw jak to podłączyli
http://www.bmw-sport.pl/v...hp?f=25&t=80825
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum