Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Cześć. Muszę wymienić świece jednak mam drobne wątpliwości
1. osobiście mogę wymienić 3 świece, 4 muszę demontować pompa paliwa. Trudny to zabieg?
2. Czytałem gdzieś, że świece nie są takie same. Czy to prawda?
3. Jaki ewentualny koszt by był u mechanika?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 03, 2014 19:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. Niektórzy wymieniają tylko 3 i jakoś da się przeżyć, choć porządnie powinno się wszystkie. Tematów na forum dużo, możesz poczytać. Demontaż pompy, jej poluzowanie wiąże się z ustawienie kąta wyprzedzenia zapłonu, da się to ogarnąć, ale to nie zabawa, więc przemyśleć temat dokładnie. Można też odkręcić nastawnik, po zrobieniu odpowiednich znaków i dokręceniu idealnie tak samo, nie trzeba ruszać pompy, tak czy siak jeden i drugi zabieg jest ryzykowny.
2. Są takie same.
3. Mechanicy biorą za to około 200-250zł, choć poczytaj temat jak załatwili naszego kolegę, trzeba uważać, bo nie każdy ma pojęcie o ustawieniu poprawnie pompy w tym samochodzie, wiele interfejsów nie współpracuje z roverem więc kompem się nie wspomogą, i potem są cuda...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum