Wysłany: Sob Maj 10, 2014 18:01 [Ogólny] Wkomponowanie tableta w deske
Siemka chce wkomponować tableta gdzieś w deske w moim roverze 420 i mam pytanie czy ktoś ma pomysł gdzie go założyć i jakaś podpowiedz co i jak pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Brt Sro Maj 28, 2014 10:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 10, 2014 18:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A jakby podpiąć go pod wieczne ładowanie z aku, z kolei wyjście na AUXa pod wzmacniacz? Miałbyś wtedy w tym tablecie pełną funkcjonalność - aplikacje muzyczne leciałyby za pośrednictwem wzmacniacza na car audio, aplikacja radiowa pozwalałaby Ci słuchać muzyki z radia, ewentualna karta SIM przeglądać neta... Tylko jak wgrywać coś na niego? Wyjście USB do schowka i za pośrednictwem kompa albo pendrive'a?
U mnie plan obejmuje tablet ale z pełnym przerobieniem deski tzn nie będzie przypominać deski fabrycznej ale plan obejmuje podpięcie pod audio, zewnętrzne monitory i czujniki +internet i navi
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mój tablet został dość mocno zmodyfikowany. Na tą chwile ma możliość odczytu oraz wprowadzania zmian jeżeli chodzi o sam samochód oraz silnik przez podłączony kabel diagnostyczny oraz specjalnie zmodyfikowane oprogramowanie. Dodatkowo jak to normalny tablet navi, net, karta sim i pare innych dupereli =] Tylko problem gdzie go założyć =] musi być wkomponowany w deske żeby kable pochować
Chodzi mi właśnie o odczyt danych z elm327 aczkolwiek musze zrobić jakiś rozgałęźnik bo mam jeszcze scangauge ii no i podłączyć albo pod radio albo bezpośrednio wyjścoe av
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
DropsNJSBC, dumałem nad tym ale wydaje mi się że jedyna opcja to wywalić nawiewy te nad radiem i tam wstawić 7" tylko będzie nieco wystawał nawet jeśli się "wyreza"
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 11, 2014 16:19
Chyba lepiej w taki sposób, z możliwością zamknięcia (będzie nie widoczny), niż wkomponować ekran 7" w środek deski - wtedy na pewno będzie nie zauważony
Dzisiaj nad tym dumałem i się męczyłem w efekcie został na samym dole gdzie jest ten mały schowek. Podciąłem lekko po brzegach i idealnie pasuje i nawet ładnie się komponuje fotki dodam jutro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum