ma ktoś jakiś pomysł kto się tym zajmuje w PL? albo możliwości i zdolności aby się tym zająć?
poszukaj firme, ktore wykonują usługi na wtryskarkach
http://www.wojtplast.pl/crbst_6.html
np. w łodzi jest jak bede miał czas to zadzwonie lub podjade tam, tylko trzeba miec element, zeby wykonali forme
[ Dodano: Wto Maj 13, 2014 11:36 ]
i w łodzi też galwanizują tworzywa sztuczne
W WOJTPLAST wykonuja tylko masową produkcję - trzeba by zamówić minimum kilka tysięcy sztuk. Może lepiej by było dorwać kogoś z drukarką 3D.
Już kiedyś potrzebowałem dorobić jakiś element plastikowy to wyszło ponad 1K PLN za sztukę
Właśnie przesłałem ofertę do druku 3D z orientacyjnymi wymiarami i zdjęciami i czekam na odpowiedź ale jest szansa na dobrą cenę na pewno niższą niż na wtrysku
Nie wiem ile może kosztować chromowanie takich cacek ale fakt faktem gdyby znalazł się znajomy z drukarką 3D to bankowo byłoby taniej
Chyba że już ktoś sobie taką drukarkę kupił to niech się przyzna
Bo ceny zaczynają się już od 1500 zł oczywiście z Chin
Podobno w niektórych Leroy Merlin można samemu sobie bezpłatnie detale wydrukować na takiej drukarce ale szczegółów nie znam.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
może niech każdy się zadeklaruje czy jest zainteresowany - będzie wiadomo ile zestawów i łatwiej wtedy o wycenę jednego seta - jak już znajdziemy wykonawcę
może to trochę naświetli temat... pierwsza lepsza stronka z netu... ale mają skaner 3d i mogą robić wg wzoru. osobiście nie jestem zainteresowany tymi wkładkami, ale śledzę temat
Jestem po wstepnych rozmowach. Wykonanie projektu 3D nadającego się do druku 80zł netto,wydruk około 40zł sztuka z tym że wymiary podałem na oko ciut większe niż w rzeczywistości gdyż nie mierzylem 11cm dlugosci, 7cm szerokości i 2 cm głębokości (wkleslosci).Negocjowalem dla 10 kompletow czyli 40szt.
Myślę iż bez papierów faktur itd w 120-130 zł dałoby to zrobić.
Teraz pytanie jakie były by koszty chromowania??
rafalmis1, na forach wszyscy narzekają, mało nowych wpisów - albo ciężko znaleźć, chodzi generalnie o to że, A) drogo, B) fatalna jakość - po jednej zimie "schodzi palcem"
nikt z przemysłówki nie chce się bawić w cokolwiek poniżej kilku tysięcy sztuk
narazie tyle - dzisiaj jeszcze będę przeglądał dalej
może zamiast galwanizacji dać do oklejenia folią nie wiem czy jest folia chrom ale wydaje mi się że powinna być i skoro obkleja się całe autka to z takim maleństwem nie powinno być problemu tym bardziej że tam niejako płaci się z metra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum