to gdzieś musi ten olej znikać, tylko jak to zdiagnozować? silniczek ma już 220k więc swoje w życiu widział możliwe że to uszczelniacze na zaworach? i do tego jeszcze jeden dziwny objaw raz mi się zdarzyło że jak MG dostał po garach to po jeździe na wolnych obrotach jakiś czas zaczęły stukać zawory ale ucichło po chwili i już się nie powtórzyło. Olej był w 1/3 stanu
[ Dodano: Wto Kwi 22, 2014 22:09 ]
Olej wymieniony na Valvoline Max Life zrobione 1300 km bez ubytków
Wymieniony akumulator bo stary pamiętał czasy II Wojny Światowej
Założona nóweczka Varta Silver. Palniki w ksenonowe również nóweczki Optimy za 50 zł sztuka na próbę Jak się nie spiszą kupię Osram lub Philips
Czujnik parktronika wymieniony, Pasuje z BMW E46
Odkryłem nowy problem, mianowicie wentylator chłodnicy nie działa będzie trzeba coś pokombinować bo nowy 1300 PLN
[ Dodano: Wto Kwi 22, 2014 22:22 ]
Słoneczko miło grzeje więc trzeba odświeżyć Autko
Tak palniki po 50 złociszy ale to z polecenia znajomego w sumie się skusiłem, skoro tak zachwalał więc coś w tym musi być Jeśli wytrzymają rok to będę zadowolony
Olejek zalałem Full Syntetyk 5w40 Max Life. Samochodzik bardzo pozytywnie zareagował na niego może to auto sugestia ale mam wrażenie że silnik ciszej pracuje
[ Dodano: Pon Kwi 28, 2014 20:37 ]
Nowy towarzysz w podróży
Swoją drogą big problem z głośnikami. Niby Blaupunkty ale grają paskudnie wręcz jakoś trzeba będzie ten problem rozwiązać bo tego się słuchać nie da ! wiem że w VW została wykorzystana przestrzeń za głośnikiem jako pudło rezonansowe a tu w moim MG głośnik lata na wolności żadego oporu i lekki bas i zdaje się że wyleci z zawieszenia i go rozerwie. Trzeba to jak najszybciej ogarnąć
[ Dodano: Pon Kwi 28, 2014 20:49 ]
rafalmis1 napisał/a:
pokaż jak będzie założone w samochodzie
Narazie wszystko w proszku i wydaje mi się że polecą wszystkie boczki do rozbiórki
[ Dodano: Nie Sie 10, 2014 23:03 ]
Boczki rozebrane wyciszone i poskładane. Zatrzaski powymieniane te które było trzeba kupione po 1zł sztuka. Radio na miejscu ale przydałoby się sterowanie z kierownicy. To jeszcze do zrobienia, ale kwestia audio jest już zamknięta na dłuższy czas. Jeśli chodzi o stacje chińskie to odradzam, wyglądają fajnie ale dźwięk do bani bez porównania z Pioneerem. Maska i spoiler pomalowane. Na dzień dzisiejszy pozostały tylne tarcze i łącznik stabilizatora ale to przed zimą. Sprawdzony na autostradzie 220 km/h na LPG (licznikowe)
Szpojler nie jest za blisko auta założony? wydawało mi się zawsze, że one są na samym skraju klapy
spojler jest fabrycznie chyba montowany Przynajmniej tak mi się wydaje Ogólnie to nie zastanawiałem się nigdy nad jego położeniem zawsze tam był
Niebawem planuję naprawić pęknięcia na ramce wokół nawiewu i zrobić ładną hydrografikę wzór może Carbon ale to jeszcze się zastanowię
Kolor auta jest cudowny ale bym chciał takim przejechać
Co do radia, to bardziej podoba mi się moje oryginalne "2 dim" bądź chińskie dedykowane do R/MG
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Co do radia, to bardziej podoba mi się moje oryginalne "2 dim" bądź chińskie dedykowane do R/MG
Mi też bardziej podobają się dedykowane prosto z Chin Ale dla mnie dźwięk jest ważniejszy. Mój znajomy ma chińskie radio w BMW e46 i dźwięk nie był taki jakbym chciał
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Sie 25, 2014 20:11
Ja wywaliłem niebieskie Za bardzo niebieskie już te auto dla mnie było Zastanawiam sie jeszcze czy oświetlenia w podsufitce nie zmienić na białe zimne.
Dokłanie tu wgniotka tam obtarte tu blacharz kiepsko maskę ustawił kopara opada Jak wrócę z zagranicy to o niego zadbam bo czasu na niego mi brak Przynajmniej AUDIO hula jak należy Myślałem o zabudowie bagażnika po obu stronach jakiś niemały głośniczek np Sony Xplode XSL121P5 taki jak na fotce. Stary model ale podobno dźwięk super. Ktoś widział może? A raczej słyszał
[ Dodano: Czw Cze 02, 2016 09:08 ]
Po długiej nieobecności wracam
Na pierwszy ogień lampy idą w rozbiórkę.
Będę wymieniać odbłyśniki i lakierować klosze.
W drodze jest silnik. Okazało się że któryś z poprzednich właścicieli wymienił go na wersję 177 konną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum