Wysłany: Pon Wrz 08, 2014 17:46 [R75] Wentylator nie działa
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam jestem nowym posiadaczem R75 . Czytalem na temat wentylatora i u mnie nie działa tak jak opisywaliscie . Włączam klimatyzację a on sie nie zalancza . R75 ma tylko jeden wentylator czy dwa ? U mnie jest jeden . To z tego wychodzi ze jest zepsuty ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 08, 2014 17:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w r 75 jest jeden - ale za to odpowiednio dużych rozmiarów - wentylator! a masz nabita klimę?? włącz osuszanie szyby przedniej jak wtedy się nie włączy to padnięty- albo rezystor jeśli masz 2-wu biegowy , albo szczotka od pierwszego biegu się wytarła jeśli masz 3-biegowy! tak ja myślę ! bo jak masz nie nabitą klimę to wiatrak się nie włączy!
Sprawdzilem tak jak napisales i dalej sie nie wlancza . Klima raczej jest nabita bo jak jade autem to chlodzi ale na postoju leci letnie powietrze . Jak mozna sprawdzic jaki mam rezystor ? Znalazlem taki na e-bayu : http://www.ebay.co.uk/itm...=item1e9161aa19
poprawka, w każdym razie mam klimę ręczną, obecnie nie nabitą. Wentylator włącza się zawsze, 3 biegowy, 4 przewodowy, kręci się po włączeniu klimy na pierwszym biegu. Z powodu nie nabitej klimy nie załącza się sprzęgiełko kompresora bo presostat nie wykrywa ciśnienia w układzie...
no zgadza się - w przypadku braku ciśnienia wiatrak startuje , a kompresor milczy! mój błąd - sorki , że w błąd wprowadziłem - na szczęście inni czuwają !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum