W ogóle mi się pomieszało, przeczytałem, że gwint od accorda a nie od civica... Kiedyś gdzieś czytałem, że od accorda pasuje tylko, że nigdzie nie znalazłem gwintu do accorda Szkoda, że nie ma gwintu do R600 bo chętnie bym go założył
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2010 Posty: 153 Skąd: Klucze
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 19:57
Autko odebrane już od blacharza ale nie jestem zadowolony w 100% niestety Kolor źle dobrany i jest jaśniejszy a w miejscu gdzie był bity nie dało się odwzorować w 100% i niestety będzie większa luka miedzy zderzakiem a karoserią pod lampą
W czasie prac:
Nadkole przed i po:
Przerysowany prawy bok:
Oraz do tyłu trafił nowy zderzak bo stary był poobijany, rozwalony i pomalowany cały w kolor.
Co do dalszych zmian przy aucie to od jutra biorę się za audio bo wysiadło i nie grają wszystkie głośniki i przez okres jesienno-zimowy będę delikatnie modyfikował środek i robił zabudowę w bagażniku a na wiosnę idzie cały do malowania
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 14:25
No niestety ale na to już nic nie poradzimy Na wiosnę do malowania oddam już go do typowego zakładu lakierniczego i myślę że wtedy wszystko się skoryguje i będzie cacy
U mnie też była robiona blacharka tylnych nadkoli i prawych tylnych drzwi i niestety drzwi się strasznie różnią, a na wiosnę dokładnie jak ty oddaje go do dobrego lakiernika żeby wycieniował te elementy żeby nie było tak rażącej różnicy.
Wysłany: Czw Mar 19, 2015 18:57
Żeby nie było że nic się nie dzieje Dokładka dopiero pójdzie do malowania razem z całym autem i wtedy będzie dopiero założona. W przyszłym tyg auto wjezdza na kanał i będę robił gruntowną konserwacje spodu. Aby projekt ruszył na całego i bym się wyrobił do przyszłego sezonu jestem w trakcie poszukiwania auta zastępczego
Przymiarka:
Tu już skrócona do odpowiedniej długości:
[ Dodano: Sob Lut 21, 2015 14:07 ]
Troszkę się tu zakurzyło. Na dniach ruszają mody. Mam w planie na ten rok zmienić kolor felg letnich, obszycie na nowo całego wnętrza wraz z słupkami, podsufitką itp. Na pewno co do wnętrza to trafią fotele z MG które mają na początku marca dotrzeć z Anglii Zdjęcia będę na bieżąco zamieszczał z postępów prac.
Żabcia na daną chwile prezentuje się tak
[ Dodano: Czw Mar 19, 2015 18:57 ]
No trochę nowości. Ostatnio siedząc u znajomego stwierdziliśmy że na ten sezon trzeba coś zmienić w naszych autach by tak samo nie wyglądały jak rok temu. U mnie na reakcje i działanie nie trzeba było czekać i ruszyliśmy razem z pracami. Poszły felgi i lusterka w nowy kolor oraz dymione tylne lampy. Z rzeczy nie widocznych to w środku trafiła drewniana gałka zmiany biegów. No to czas na zdjęcia
Znalazłam temat naszej żabci i zauważyłam że temat się trochę zakurzył a Żabcia od tamtej pory się trochę zmieniła. Chyba najwyższa pora go odświeżyć. Co do zmian które zaszły to min.
- Nowy kolor atrapy
-Tablica rejestracyjna wyleciała ze zderzaka (sarenka) przez która na zderzaku uruchomiliśmy projekt trytytka
-Usiadła nieco niżej
Co do zmian to nie koniec. Na przyszły sezon szykuje się dużo kolejnych modyfikacji które na razie zostają tajemnicą nad którymi już pracujemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum