http://allegro.pl/krzyzak...4787041929.html o takie to to. Tylko ja kupiłem jakieś niemieckie, bo wyraźnie było czuć różnicę w pracy takiego (20zł) i tego "lepszego" (80zł). Montaż wymaga lekkiej przeróbki, ale to drobiazgi sporo już z tym przejechałem i jest jak najbardziej oki
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 14, 2014 23:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiem ze czasem średnicę tej kuli były większe od Rovera. Choć to zależy jak się kupi bo ktoś raz mi mówił ze pasuje p&p tylko ze ten meta drazkadrążka lubi czasem pękać przy ostrym mieszaniu biegów
Tak to reszta pasuje p&p jedynie więcej zabawy jest by starego wyciągnąć niż płytki SS zamocować
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
kumple z forum hondy kiedyś mówili (jeszcze miałem tomcata), że te shiftery się lubiły łamać jednemu się na zawodach 1/4 mili złamał jeśli są lepiej wykonane to fajna alternatywa, do tego łożyska też na +
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
W tej aukcji moją uwagę zwróciła jedna rzecz. Mianowicie, w aukcji jest napisane, że nie pasuje do wersji angielskiej. Przeleciałem allegro i wychodzi na to, że wszystkie ss tam sprzedawane są dedykowane do civica 3D. No i teraz mam problem, żeby nie wydawać bez sensu 7 dych na marne
_________________ Wszystko można zrobić... a przynajmniej to o czym piszą na forum
Na forum Civica wyczytałem, że te ss z aukcji nie będą pasować do aut które mają tą kulę plastikową/ teflonową. Przed pracą, sprawdziłem u siebie i kulkę mam stalową więc jest nadzieja. Zamawiam tego ss z aukcji i zobaczymy co z tego będzie Jak będę miał na miejscu i będę zakładał to zdam relację.
_________________ Wszystko można zrobić... a przynajmniej to o czym piszą na forum
Dla chcącego nic trudnego, ale akurat w moim przypadku:
nie mam dostępu do spawarki i musiałbym jeszcze powymieniać tuleje w shifterze. A tak (mając nadzieję, że będzie pasować) mam to z głowy. A i będę mógł nakręcić inną gałkę zmiany biegów bo ta standardowa roverowska mnie drażni
Shifter zamówiony, powinien być w poniedziałek. Po świętach zabiorę się za dopasowywanie. I jeszcze mnie męczy ten krzyżak. Czy może ktoś z forum ma jeszcze do niego tulejki. Jak już robić to wszystko
[ Dodano: Sro Gru 24, 2014 21:05 ]
Mam shifter Niestety z racji wizyty w szpitalu muszę odłożyć o jakiś tydzień montaż :-( Ale chcę jeszcze zorganizować resztę gratów, żeby wszystko zrobić. Chłopaki podpowiedzcie mi, albo podrzućcie zdjęcia jak dopasować inny krzyżak do wybieraka. A ja odwdzięczę się później foto relacją z montażu
Jak poskładacie cały komplet to też chętnie się zainteresuje tematem.
No i temat do markzo bo on tutaj na forum jest scalony z kamerą
Nagraj filmik jak to wszystko działa poskładane w całość - dlugość skoku itd.
Chodzi mi o to aby nie byl męcząco krótki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum