Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 10:39 [R75] Demontaż szyby czołowej - w całości
Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2004
Witam!
Potrzebuję pomocy w demontażu przedniej szyby. Czym najlepiej by ją wyciąć, by po oczyszczeniu z kleju, nadawała się znów do wklejenia. Przyznam się, że nigdy nie wyjmowałem szyby, a chciałbym to zrobić samodzielnie. Może już z Was ktos to robił?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 10:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:02
najlepiej jakąś cienką stalową linką ją we dwóch ostrożnie wyciąć,nie jest to jakoś strasznie skomplikowane,trzeba tylko uważać aby nie uszkodzić szyby
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 16:17
sash997 napisał/a:
najlepiej jakąś cienką stalową linką ją we dwóch ostrożnie wyciąć,nie jest to jakoś strasznie skomplikowane,trzeba tylko uważać aby nie uszkodzić szyby
Hmm... np wypleść z linki rowerowej jedną żyłkę i tym da radę?
Właśnie taką linka wujek z Anglików wycina szyby, ale czasem widziałem że przy takim demontażu szyba pęka, albo się ukruszy, dużo kleju zostaje na szybie i bardzo, bardzo trzeba uważać na dach i słupki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Prędzej polecałbym jakąś solidną dratwę, lub inną bardzo mocną nić do szycia skór itp. Nie uszkodzi ona szyby, a powinna być na tyle mocna, by poradzić sobie z klejem
Drut do wycinania szyb. Ale przed demontażem proponuje w miare mozliwości ściągnąć te plastkikowe osłony słupków od środkado tego proponuje przygotować jakieś szerokie szpachelki żeby osłaniac nimi deske itp. i uważać na lakier na słupkach Do zrobienia ale bez pośpiechu i nie proponuje przy tym pić piwa no i uważać bo drut lubi pękać
Wielkie dzięki, nigdy o tym nie słyszałem nawet No cóż, już wiem jak wyjąć szybę
Ale jak rozpocząć jej wyjmowanie? Da radę się jakoś tym drutem przebić przez klej?
Tak najlepiej gdzies w gornym rogu szyby od środka auta do zewnatrz się przebijaj a do drutu proponuje albo kupic albo dorobic jakieś rączki bo ręcę będą boleć. I pamiętaj że jak będziesz ciął w okolicy deski czy podsufitki pod drut podłóż sobie kawałek metalu(np duża packa) Szkoda żebyś sobie pociął wnętrze a bez zabezpieczenia w posatci packi to nie uniknione
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 23:08
Nie, to juz nie aktualne dziesiątki szyb w tym czasie wyciąłem:-) mam linkę do wycinania szyb, jednym metrem linki jakies 3-4 szyby mozna spokojnie wyciąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum