Wysłany: Sro Sty 14, 2015 11:57 [R75] jak to jest z tym sprzęgłem?
Od jakiegoś czasu zabieram się do kupna R75 z silnikiem diesla wiem, że bolączką tych silników są problemu ze sprzęgłem itp. i teraz pytanie: Czy jeśli wyłoży się pieniądze, zrobi się cały zestaw sprzęgła na jakichś odpowiednich częściach to będzie się miało spokój na dłuższy czas? Czy nie ma rady i co by się nie robiło to co dwa lata któraś z tych kosztownych części będzie do wymiany?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 14, 2015 11:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Od jakiegoś czasu zabieram się do kupna R75 z silnikiem diesla wiem, że bolączką tych silników są problemu ze sprzęgłem itp.
To nie jest bolączka tego silnika tylko tego modelu, w R75 problemy ze sprzęgłem występują również w silnikach benzynowych.
plemaster napisał/a:
Czy jeśli wyłoży się pieniądze, zrobi się cały zestaw sprzęgła na jakichś odpowiednich częściach to będzie się miało spokój na dłuższy czas? Czy nie ma rady i co by się nie robiło to co dwa lata któraś z tych kosztownych części będzie do wymiany?
Ja posiadam R75 w dieslu już od ponad 3 lat i ze sprzęgłem nie miałem najmniejszych problemów, wszystko chodzi jak dotąd sprawnie i mam nadzieję, że dalej będę jeździł bezproblemowo.
Oprócz wymiany oleju co 10-12 tys kilometrów i filtrów, jak dotąd najpoważniejszymi naprawami były: wymiana końcówki drążka (od naszych dziurawych dróg), wymiana termostatu i wymiana poduszki pod silnikiem.
Jestem bardzo zadowolony z mojego Roverka, ale wiadomo, wszystko zależy od tego jak samochód był wcześniej eksploatowany...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum