Kolejny temat o MG ZR'ze mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie
Bardzo spodobał mi się ten egzemplarz: http://allegro.pl/mg-zr-2...5436797211.html aczkolwiek do Kłodzka mam prawie 400km. W związku z tym chciałabym się dowiedzieć, czy jest ktoś z okolic, kto mógłby się przyjrzeć temu autku?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 20:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ten, którego jadę obejrzeć (z mojego poprzedniego tematu - ZR z Kalisza) ma dwa ogniska rdzy, już to mnie trochę odstrasza, niby garażowany, ale rdza znikąd się nie bierze, już bym wolała tę jedną wgniotkę - wiem, że po solidnej naprawie będzie spokój.
Dzisiaj zadzwonię do sprzedającego dowiem się ile stoi i poproszę o kolejne zdjęcia.
Myślicie, że warto jechać w ciemno taki kawał? Bo nie wygląda na to żeby ktoś dokonał oględzin
Zderzak można pospawać, wgniotkę wypchnąć (robią cuda). Wiadomo, co taniej wyjdzie. Gorzej z dobraniem koloru i lakierowaniem. Tutaj bez podania koloru w kodzie RAL Design dobór to zawsze z góry przegrana loteria.
Części na allegro są, nawet w tym samym kolorze, wyniosłyby mnie ok 500zł, a 9000zł za polifta to całkiem przyzwoita cena.
EDIT:
Mam spore wątpliwości, jutro miałam zamiar jechać do Kalisza obejrzeć tego zielonego ZR'a, ale nie ukrywam, że nie podoba mi się ani kolor, ani to, że już rdzewieje, aczkolwiek egzemplarz jest doinwestowany.
Do Kłodzka mam dalej, ale ten niebieski już mi się bardziej widzi. No cóż, może dzisiaj dostanę informację apropos tego auta i coś się rozjaśni.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Cze 10, 2015 11:05
flow napisał/a:
Mam spore wątpliwości, jutro miałam zamiar jechać do Kalisza obejrzeć tego zielonego ZR'a,
obejrzyj dwa czesto to pomaga w podjęciu decyzji. Kiedys fiestą jechalem wydawalo mi sie ze ma pare mankamentów wiecej niz bym chcial, druga fiesta uswiadomila mi ze ta pierwsza była jak igła z salonu przy tej następnej .
Niestety do jednego ZR'a mam ponad 400km, a do drugiego 200km. Nie widzi mi się jeżdżenie w tę i spowrotem. Miałam nadzieję, że ktoś z okolic mógłby podjechać i sprawdzić, oczywiście po pokryciu kosztów paliwa + jakiś bonus, ale z tym będzie chyba ciężko.
EDIT:
Dostałam informacje od właściciela, że autko jest bezkorozyjne, jedyny mankament to wgniotka, jest drugim właścicielem w polsce, a auto jest sprowadzone z Belgii. Cóż, chyba ryzyk-fizyk.
Przebieg pewnie kręcony, bo fotel kierowcy jest już "dosyć zdarty".
Nie dowiedziałam się wiele, więcej informacji i zdjęcia dostanę jak właściciel wróci z zagranicy, bo teraz nie ma wglądu do papierów, ale "jakieś papiery" z Belgii ma.
Więc czekam do przyszłego czwartku. Mam tylko nadzieję, że pan będzie uczciwy i udzieli mi rzetelnych informacji, bo jak nie to czeka mnie 1000km na marne
Tego by jeszcze brakowało, bo już słyszę nieprzychylne komentarze o moim wyborze auta, bo "to egzotyk, nie ma części, serwisu" i nie wiem czego jeszcze, idzie się trochę zniechęcić...
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Cze 10, 2015 23:09
flow napisał/a:
Przebieg pewnie kręcony, bo fotel kierowcy jest już "dosyć zdarty".
Nie dowiedziałam się wiele, więcej informacji i zdjęcia dostanę jak właściciel wróci z zagranicy, bo teraz nie ma wglądu do papierów, ale "jakieś papiery" z Belgii ma.
Więc czekam do przyszłego czwartku. Mam tylko nadzieję, że pan będzie uczciwy i udzieli mi rzetelnych informacji, bo jak nie to czeka mnie 1000km na marne
Tego by jeszcze brakowało, bo już słyszę nieprzychylne komentarze o moim wyborze auta, bo "to egzotyk, nie ma części, serwisu" i nie wiem czego jeszcze, idzie się trochę zniechęcić...
To powiedz tym ludziom co mowia komentarze o egzotyce i nie ma czesci, zeby sie konkretnie pukneli w glowe i przestali gadac pierdoly skoro kompletnie sie nie znaja.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Cze 11, 2015 08:15
flow, mialem v40 ktorych bylo jak golfów u mnie swego czasu i tez czesci nie bylo bo to volvo, nawet do b5 1.9 nie wszytskie czesci sa na rynku tak o dostepne, wiec to takie gadanie tylko
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Cze 11, 2015 18:27
Zapomniałem napisac o upalonych E36 i E46
Jak już znajdziesz ten wymarzony egzemplarz i będzie zadbany to długo będziesz cieszyć się z wyboru
I dodatkowy zaciesz jak po drodze spotkasz zwykłego R25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum