Czy z silnika diesla da się wydobyć sportowe brzmienie? Nie chodzi mi o wiejski tuning, ani zakłócanie spokoju publicznego, tylko o ładne brzmienie wydechu. ZR jest stylizowany na auto sportowe i chciałabym żeby brzmiał adekwatnie do wyglądu
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 09, 2015 19:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Lis 09, 2015 20:39
do diesla chyba firma Ragazzon robi dedykowane tłumiki, nie wiem jak Janspeed- do benzyny kompletny układ na pewno można kupić ale jak z dieslem to nie pamiętam. Zawsze też jest opcja wykonania wydechu na zamówienie
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lis 09, 2015 20:41
Moim zdaniem wystarczy ta sportowa sylwetka ZR, sama zmiana wydechu, aby miała jakiś "sportowy" dźwięk to już trochę wiejski tjuning przy takim silniczku...
Właśnie nie chodzi mi o wiejski tuning, tylko o subtelną zmianę.
Po usunięciu katalizatora nie będzie problemu z przejściem badania technicznego?
Raczej nie sprawdzają tego na przeglądzie, chyba, że masz jakichś urzędasów w stacji kontroli tam, gdzie sprawdzasz
Ludzie bywają różni, a brak katalizatora przy okazji sprawdzania podwozia raczej nietrudno zauważyć, a przy mojej pierwszej-ostatniej kontroli było sprawdzane, nie wiem, czy warto ryzykować utratę dowodu rejestracyjnego.
Remigiusz napisał/a:
Montuj jakaś puszkę wydechowa do uniwersalną przelotowa do Max 80mm i będzie fajnie.
Nie do końca zrozumiałam, chodzi o wydech końcowy?
hm ja sie wtrace do tematu i powiem ze sie da zrobic fane ,,syczenie" w dieslu i jest to bardzo fajny dzwiek wystarczy w tłumiku wspawac rurke z zmienna srednica tzw lejek
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lis 26, 2015 12:44
flow, mam przelot i bez przelotu i roznicy w brzmieniu nie widze(choc to niefortunne sformułowanie... ), weź sobie samą końcówkę na ładniejszą zmien jak Ci się ori kranik nie podoba i tyle, choc dla mnie to w dieslu taka prosta to WT ale każdy ma jakies tam swoje własne na to poglądy... Sportowo brzmiec jak benzyniak nie będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum