Czystych danych się nie kalibruje.
To jest urządzonko, do którego link podesłał tomi_zog.
Wydaje mi się, ze to elektronik amator składa i tym samym zarabia kasiorkę. To nic złego tylko pytanie zasadnicze jaki układ stosuje by nie było przekłamań. Czy schemat to jego dzieło czy skądś pobrał itp.
Jeśli już to kupisz dasz radę samemu podpiąć? Jeśli nie, to koszta się zwiększą.
Z podpięciem to nie problem, zaledwie parę kabelków. W zasadzie poza napięciem dwa, sygnał do wtrysków i ze skrzyni.
Tylko że to nie są czyste dane:)
Każdy z tych komputerków kalibruje sie. Polega to na zatankowaniu i przejechaniu możliwie dużo kilometrów w celu wprowadzenia korekty....
upewnij się czy aby na pewno. Może prędkość masz z hallotrona ABS'u
W RAVE masz napisane jakie napięcie występuje przy określonej ilości paliwa. Wystarczy podać.
I jedyne co się kalibruje (wg instrukcji) to właśnie pokonaną drogę z czujników ABS.
Taki komputerek to fajna sprawa. Montuj i się pochwal. Może i ja się skuszę? Tylko szkoda mi trochę zegarka na środku. Pewnie można by było ten wyświetlacz zaadoptować ale to już ingerencja w układ i program. No i znaków tylu nie ma.
[ Dodano: Pią Sty 15, 2016 22:50 ]
Pokrewny temat i całkiem fajny gadżet (szkoda, że kurs dolca zabija)
http://amzn.to/1n4axdB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum