Miałem trochę stracha, ale ponad 64k transakcji i 99.5% pozytywów jednak mnie przekonało. Małe, nie ogranicza pola widzenia i nie wisi na szybie jak drugie lusterko. A po montażu wygląda to tak...
Ostatnio uznałem, ze przydałby sie jakiś rejestrator.. No ale w sumie mam telefon z Androidem to pomyślałem po co kupować cały rejestrator.. Mam uchwyt, ladowarka jest to zrobie użytek z tej cegły.. Troche poszukał, kilka dni testów różnych programów i mogę śmigało polecić Road Recorder.. Na moim telefonie (Prestigio PAP5450) nic sie nie tnie.. obraz jest całkiem dobrej jakości, w dzień bezproblemowo nagrywa wszystko co trzeba - a na pewno co mi bedzie potrzebne w razie dzwona itd.. Przy połaczeniu z GPS nanosi też wszystkie dane także po przerzuceniu nagrania na komputer gdy mamy odpowiedni program wszystko można sobie fajnie obejrzeć łaczni z pozycja na mapie itd. Fajna funkcja której mam zamiar nie testować to coś jak Crash Save.. Czyli w momencie wypadku gdy telefon uzna, że doszlo do dzwona ostatnie nagranie zapisuje się i nie da sie go usunąć przez 48H czy cos takiego.. także nawet jak sprawca dorwie sie do telefonu to nic nie zrobi.. - no chyba, ze rozwali karte. W nocy - płynnie, na tyle fajnie, ze bezproblemu można odczytać rejestracje z auta z przodu - problem troche gdy wjedziemy w las itd.. Niby jest funkcja nocna ale u mnie w telefonie średnio to coś zmienia.. moze w nowszych telefonach (bo moj wcale nie jest jakis wypasiony) gdzie kamera w trybie nocnym działa z jakimiś wspomagaczami bedzie lepiej.. Mi to wystarcza i moge z czystym sumieniem polecic.. Tylko dokupie większą karte i bede sobie nagrywał
Jest też opcja GPS - non stop - np. w celu zapisu trasy itd aby potem to zobaczyć na kompie, GPS - w celu rozpoczęcia nagrywania tj. jeśli GPS wykryje ruch auta to zaczyna nagrywać, no i bez GPS gdzie sami zaczynami i wyłaczamy nagrywanie.. Co prawda pełna wersja kosztuje coś koło 10zł ale to w sumie nie wiele przy cenie kupna osobnej machiny.. No jedyna uciążliwość, że trzeba każdorazowo telefon wyciagać z kieszeni i wstawiać w stojak ale to myśle można uznać jako koszt za skąpstwo i nie kupowanie typowego rejestratora
Do tego nagrywanie w tle Ja czesto odpalam np. nagrywanie w tle + janosika i sobie jade Wiem, że janosik ma w sumie też funkcje nagrywania ale jakoś wole osobny program z wiekszą opcja funkcji
Ogólnie duzo funkcji - łacznie z nadpisem filmów lub jego brakiem, z ogarniczeniem max rozmiaru pliku.. No ja nie mam co sie doczepić ale wymagający nie jestem.. do tego aplikacja non stop udoskonalana także .
kierowcazlbn, chętnie dowiedziałbym się szczegółów. Miałem plan, aby z racji braku czujnika deszczu, kupić kamerę z osobnym obiektywem (na kablu) i obiektyw umieścić w przerobionej osłonce czujnika deszczu. Nic nie rzucałoby się w oczy, a reszta rejestratora byłaby np. w schowku.
Dołączę się do tematu z pytaniem - czy macie jakieś polecane kamerki, które zarejestrują również to, co dzieje się z boku auta? Nie chodzi o jakiś bardzo szeroki kąt, wystarczyłoby w sumie jedynie do przednich drzwi.
Już krew mnie zalewa na publicznych parkingach, całe boki mam poobijane od drzwi sąsiednich aut, ale wczoraj miarka się przebrała po tym jak ktoś zmasakrował mi przód i w sumie jedyne, co mogę zrobic to pluć sobie w brodę, że wcześniej nie pomyślałam o takim wideorejestratorze. Przepraszam za oftop, ale emocje wciąż się mnie trzymają.
jest taka masa urządzeń na runku, ze nie wiem co wybrać, kupiłem ostatnio 2 G1WH ale oba oddałem, bo bardzo źle działały. Już miałem kupić MIO MiVue 608, ale po oglądnięciu nagrań i innych modeli nie da się bardzo często odczytać rejestracji, dlatego proszę poradźcie coś
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Własnie wczoraj odebrałem z poczty G1WHT zmartwiła mnie Twoja opinia ze jest kiepska a zdecydowałem się na nia własnie dlatego ze ma czujnik drgań i włącza się sama na 20 sekund jak auto stoi. Potestuje zobacze .
AdaskoC, sprzedawca wysłał mi nawet oprogramowanie abym sobie zmienił, bo na początku, nawet nie dało się nic nagrać, jedynie po kilka sekund i tyle, z dużymi odstępach czasowym, do tego problemy z ustawieniem rozdzielczości. Dostałem oprogramowanie które wgrałem i w sumie było już prawie dobrze. Zaczęło nagrywać, mogłem ustawić rozdzielczość jaką chciałem, ale był próblem z wejściem do "galerii", pokazywało pamięć pusta, musiałem ponownie uruchomić urządzenie, ale to mogą gali na chwilę, bo np. jak chciałem obejrzeć kilka materiałów sytuacja się powtarzała.
Mogę Ci je wysłać, jest z tamtego miesiąca, znaczy się dostałem je miesiąc temu, ale jak coś to do twojego aktualnego nie wrócisz,a nie wiem jak je zgrać.
Ogólnie ten wideorejestrator jest chwalony, ale jakoś dziwnie moje 2 egzemplarze zachowały się identycznie.
AdaskoC, Sintram, kupiliśmy w Krakowie u dystrybutora?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zamówiłem we wrześniu najpierw napisali ze na ten model trzeba czekac dwa tygodnie bo nie ma na składzie potem ze wysłali czekałem miesiąc, nie przyszła. Złożona reklamacja .Czekanie na tzw dead line do 26 listopada Dwa tygodnie meilowania że moze jest żebym poczte sprawdzał i takie tam . W koncu ponowna wysyłka trzy tygodnie i jest.Robiłem juz wczesniej zakupy na Gearbest i takich problemów nie było a średni czas oczekiwania to trzy tygodnie .Jedyna różnica to taka że wszystkie paczki wysyłali przez Nederland post a ta z pierwszą kamerą przez China post i może dlatego zagineła.Drugą wysłali przez Nederland post i doszła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum