Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Cześć wpadłem na pomysł podmiany zderzaka i nie wiem czy taka operacja sie powiedzie jako ze jeszcze nie mam rovera a chce miec "long bridża" bo ma swietny zderzak i tak sobie mysle zeby kupić z przed liftu i kupić zdezak od wersji LONGBRIDGE i podmienić zdaje sie ze cos takiego widziałem kiedys na allegro ale nie jestem pewien, jak myslice bedzie jakis problem z taka zamiana ,czekam na wasze opinie
Dziękuje
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Sty 01, 2013 19:43, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 12:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ten zderzak będzie kosztował pewnie sporo a poza tym jeśli miał by być montowany do wersji z przed liftu to dochodzi wymiana lamp przednich no i auto będzie robiło wrażenie takiego po dzwonie i wymianie przodu gdyż ta wersja nie różnie się tylko zderzakiem
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Witam... To w końcu można bez problemu zmienić zderzak "poliftowy" na ten drugi "poliftowy", czy nie? Czy ktoś wie czy różną się tylko grillem i lekko zmienioną linią, a reszta osprzętu (czyli lampy, kierunki, halogeny, profil maski itp.) jest taka sama? Czy jest możliwa zamiana takich zderzaków bez dodatkowych kosztów jak kupowanie nowego oświetlenia, czy maski? Mnie osobiście podoba się ten drugi z dużym grillem. Na razie nigdzie go nie namierzyłem, ale próbuję. Może ktoś ma namiary na taki, oczywiście jeśli w ogóle jest możliwa taka przeróbka
Skoro masz zdjecie tego zderzaka to przeciez mozesz latwo porownac co pasuje.
Moim zdaniem lampy,kierunkowskazy,przeciwmgielne i maska pasuja bez zadnych przerobek,ten sam profil zderzaka przy blotniku,nie wiem jak z jego mocowaniem.
Takie zderzaki miesiac temu byly na ebayu angielskim,cena nie pamietam ale nie byla wysoka,natomiast cena przesylki np do Francji przewyzszala cene zderzaka,kupujac go w Anglii ktos musialby Ci go dostarczyc do Polski bo inaczej to koszta sa bardzo wysokie.
pasuje wszytko idealnie, ściągasz stary, zakładasz nowy. Ostatnio patrzyłem za takim na angielskim Ebay i cena nie była taka atrakcyjna. Były 2 kompletne w cenie 2400 i prawie 3000 zł, był jeden za 300 zł ale bez grila, a sam gril prawie nie do zdobycia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ARTUR1983 w R75 masz tą wajchę co wychodzi między żeberkami grila a w MG masz "siatex" i tam ta wajcha jest na górze przedniego pasa, więc ona też do wymiany
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
A czym sie różni przedni pas w przedliftowym MG od przedliftowego rovera?
MG
Rover 75
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum