MX-5 śmieszne autko, dość ciasne. Ale to nie to samo co ZS. Nie ten zawias, nie ta moc i nie ten dźwięk. ZS nawet jak nie był diabelnie szybki, to dawał takie odczucia
No... Właśnie... Odczucia...
ZSem jeździłem tylko raz na Torze w Kielcach, tylko 120KM, no i jeśli chodzi o odczucia, to do MX-5 nawet 126KM się nie umywa, a pamiętaj, że istnieją wersje Mazda Speed, jak już koniecznie potrzebujesz mocy...
maniaq napisał/a:
z tego co pamiętam to szybszy byłem tatowozem od twojego cabrio
Tak, ztcp tak, ale zawsze przyznawałem, że jesteś lepszym kierowcą, a do tego częściej trenujesz.
A obaj wiemy, co potrafi Kuba w BX'ie...
Zobaczymy na letnim, bo szykuje się pewne seryjne zaskoczenie (nie moje!!), w związku, z którym 2.0T mogą mieć kłopoty z wykręceniem najlepszych czasów...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 14, 2016 09:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zobaczymy na letnim, bo szykuje się pewne seryjne zaskoczenie (nie moje!!), w związku, z którym 2.0T mogą mieć kłopoty z wykręceniem najlepszych czasów...
Zobaczymy na letnim, bo szykuje się pewne seryjne zaskoczenie (nie moje!!)
poza tym wtrace swoje 3gr, jak mozna twierdzic ze mx 5 jest gorsze od ZS przeciez to kultowy z racji prowadzenia się roadster i mysle ze z jakichś powodów nim został
Miata to nie moj klimat - ciasno, twoj silnik nie napedzal tego autka tak jak KV6 ZS-a - różnice masy trzeba brac pod uwage licząc KM/KG Z cabrio to chetnie Astona , ale to naprawde trzeba wygrac w totka W koncu bylby FUN car
Nie mam nic do prowadzenia, bo nie prowadzilem po prostu tak mam ze cos lubie lub nie, kwestia gustu. Widocznie jestem mocno okreslony w pewnych sprawach. Musialbym pojezdzic, zeby sie przekonac.
Ja wcale za super kierowce sie nie uwazam, mam ciagle wiele pokory. Uwazam sie za swiadomego kierowce, stad checi, by sie poslizgac w zimie, czy skonczyc jakis komplet starych opon w lecie. Uwazam, ze kazdy powinnien od czasu do czasu sobie pare rzeczy przypomniec, nie tylko krecic "mydelniczke" na parkingu na codzien. Kwestia treniengu i odruchów, jako trener sportu wiem jakie to istotne, by odswiezac pewne odruchy
Uwazam, ze moj pierwszy ZR naprawde za$^@^^ pitalal , bananowemu juz czegos brakowalo, a ZS byl po prostu zdrowa sztuka, napedzal sie godnie, ze nawet potencjalu nie bylo gdzie wykorzystac na codzien ostatnio, bo auto ledwo sie zagrzalo to gasilem wiec to nie kwestia samej liczby koni - przypomne oba ZRy w dieslu 113KM. ZS na zlocie, na hamowni, pokazal najwyzszy wynik z hamowanych ZS-ow, czasy krecilem niezle- ale tutaj wiele robia opony, zawieszenie i kierowca, wiec ciezko to porownywac w amatorskim sciganiu.
Nie widze czasowej szansy na fun car, bo na ZS-a nie mialem czasu Jakbym mial to bym nie sprzedawal.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Miata to nie moj klimat - ciasno, twoj silnik nie napedzal tego autka tak jak KV6 ZS-a - różnice masy trzeba brac pod uwage licząc KM/KG
Oczywiście, że są lżejsze i mocniejsze, ale jak sam piszesz - to kwestia doznań - sam napisałeś, że ZR, który miał niecałe 92 KM/tonę zap@#$$%#%.
Mazda ma ok. 115 KM/tonę.
Oczywiście ZS ma więcej (136), ale to już inna bajka.
Moja ma głównie służyć do przyjemnego przemieszczania się 80 km/h z otwartym dachem, ale jak trzeba, to potrafi też przyspieszyć, a frajdę sprawia w każdej sytuacji i to właśnie robi z niej prawdziwego fun-car'a - jadąc 80 za 'kapeluszem' w Fabii też masz banana na twarzy.
Co do prędkości, to może kiedyś uda się uzbierać na ND 2.0 - seria to 160 KM na 980 kg... Ale to kiedyś...
A co do czasu na fun-car'a...
Ja do sklepu i do roboty jeżdżę MX'em, i ciągle mam banana na twarzy.
I nie pisz nic o dziecku - MX ma ISO fix'y!!!
Volvo służy tylko na długie trasy, do wożenia mebli i jak temperatura przekracza 32 st. C, bo czarny dach i czarne fotele w Mazdzie nagrzewają się potwornie - tak, to najciekawsze doświadczenie z Miatką - kabiolet nie nadaje się na upały!
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No ale nawet Marian mówil, ze ZR bandzior jezdzil jak wariat. Ja przy nim nic nie robilem, czy poprzedni wlasciciel cos nie dlubal, nie wiem. Ale byla dobra sztuka
Mialem porownanie z bananowym, ktory juz byl mulem w porownaniu z czarnym. Kwestia sztuki, zdrowego silnika, turbo czy modyfikacji, nie wiem.
Jest jeszcze cos takiego jak wykres mocy, ZS mial ladnie rozlozony jak na prawdziwe nie turbione autko, rowno ciagnal, przy 3,5 przechodzil na ciemna strone mocy i jechal ZR ma krotki strzal momentu i tam gdzie ZS sie dopiero dobrze wkreca, to ZR juz bieg wyzej wbijal
Ja bym chial pozostac przy jakims nie turbionym aucie... tylko to narazie marzenia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
maniaq, wtedy wsiadales do lekkiego auta to sie wydawal szatan, po latach sie przyzwyczailes norma moze żółty był jeż lekko dejechany mój srebrny 25 nie jechał przy moim obecnym 25 (porównanie serii po zakupie) więc róznie bywa
Jakbym kiedykolwiek cokolwiek szedł w takim kierunku, to jedyne co sobie wyobrażam, to pełne kity JDM, ale to też z bólem - wolę już wymienić auto na mocniejsze - koszty podobne, a ja się lepiej i pewniej czuję.
Moja dewiza to: 'Co mały japoński inżynier na swoim wielkim japońskim komputerze zaprojektował, tego pan Mietek w garażu nie poprawi, choćby pękł'.
Poza tym auto ma jeździć, a nie długo 'stać na kobyłkach', czym się często kończą takie przeróbki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum