Wysłany: Sob Wrz 24, 2016 19:06 [R25] Jakiej firmy kupić rozrząd ?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Witam,
Mam pytanie jakiej firmy rozrząd zamontować do Rover 25 1.6, chodzi mi o komplet z pompą wody, widziałem części z firmy INA, SKF, i GATES którą najlepiej wybrać ? INA jest najtańsza i ma raczej dobre opinie dlatego nad nią najbardziej się zastanawiałem...
A i jeszcze jedno pytanie z inne kategorii: Czy naprawiał ktoś popękaną przy szybie deskę rozdzielczą ? Czym to zakleić ? Gdy rano jest zimno szczeliny robią się większe niż na zdjęciu i deska strasznie trzeszczy...
_________________ Narodowi Brytyjczycy mnie irytują, najpierw wyśmiewali się z Rover"a, a teraz mówią
,że ich przemysł upadł.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 24, 2016 19:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pasek polecam też ContiTech Continentala. Działa i to wystarczy.
Plastik - tylko spawanie z siatką. Masz element dekoracyjny więc bez malowania farbą strukturalną trudno będzie pozbyć się widocznego pęknięcia. Można spróbować po pospawaniu delikatnie opalarką "rozpuścić" pęknięty obszar by "zlał się" z resztą. Trzeba uważać, bo przegrzanie nada temu miejscu połysk nie do usunięcia. Ogólnie da się zrobić ale prościej nabyć taki element na szrocie.
tak widzę że masz strasznie pogięte ramiona wycieraczek zrób je prosto jak fabryka przewidziała i daj nowe pióra zobaczysz że będą zbierały wzorowo, gięcie wbrew pozorom daje efekt przeciwny
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum