Wysłany: Sro Lut 08, 2017 12:57 Kamerki, CB i uchwyty do telefonów - przepisy za granicą
Ciekawy artykuł, bo pokazuje, że problem, który kiedyś polscy kierowcy mieli z antyradarami w Austrii, gdzie zabronione jest posiadanie w pojeździe (nawet w bagażniku) może dotyczyć też innych urządzeń, a w niektórych krajach uchwyt do telefonu jest traktowany jako ograniczenie widoczności i karany mandatem:
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 08, 2017 12:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Słowenia i Chorwacja to nie wiem skąd zakaz używania CB ale tam dużo osób w sezonie turystycznym ma na dachu anteny O Truckach już nie mowie bo tam Polacy to używają i tak.
Co do Austrii to nie spotkałem się jeszcze żeby kogoś za CB zatrzymali. Kto to niby sprawdzi czy jest Multistandard czy nie ! Mnie już parę razy kontrolowali i tylko się patrzyli na długą antenę i tyle.
Niestety tak w Austrii co do kamerki to racja lepiej ja mięć wyłączoną bo się czepiają o to. Mi się raz już zapomniało wyłączyć i potem było tłumaczenie. Mozna za to używać np Gopro czy zwykłej kamerki ktora nie potrafi nagrywać ciągle i się dodaje ze nagrywa się otoczenie to jakiegoś filmu
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
dużo tu zależy od interpretacji osoby która nas sprawdza. Jeden popatrzy i machnie ręką, a drugi przyczepi się i da mandat. Dla pewności, może jednak nie zakładajmy takich rzeczy na szyby jadąc do innego kraju, by nie mieć kłopotów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum