Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam
mam zamontowane radio ALPINE YIE100011PUY i chciałbym zmienić go na inne . Ma ktos schemat jak zamontowac kostki iso ? bo za radiem sa tylko dwie dziwne kostki
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 13, 2013 19:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja znowu chciałbym zadać z innej beczki
nabyłem okazjonalnie wyświetlacz ALPINE YIE100011PUY i tak naprawde chciałym go zamontować. obecnie w swoim roverku mam najzwyklejsze radio bez zmieniarki jak narazie myślałem aby uruchomić samo radio. z tego co rozumiem musiałbym sie doposażyc w tuner radia. tylko nie wiem co z okablowaniem, aby to wszystko jakos ze soba połączyć. czy musiałbym miec to originalne? czy w instalacji którą akutalnie posiadam w swoim roverku sa jakieś elementy które mógłbym wykorzystać aby moć zamontować wyświetlacz i odbierac radio???/
czy ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii????
byłbym bardzo wdzięczny [/quote]
tylko nie wiem co z okablowaniem, aby to wszystko jakos ze soba połączyć.
sam tuner nic nie da. Ponieważ ja odłączyłem TV, to wyświetlacz tylko świecił nic nie wyświetlał, radio chyba grało, na wyświetlaczu nic nie było widać. No i oczywiście musisz posiąść odpowiednią wiązkę, zęby wszystko ze sobą połączyć więc sam wyświetlacz jest zbędny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
to samo poradził mi rafalmis1.
ale z tego co wiem stacja troszkę sobie kosztuje. z tego co widziałem to około 2000pln. no nic! jak narazie chyba będe musiał zrezygnować
Pytanie z innej beczki ale tez o radio w drzwiach przednich mamy z lewej np . głośnik i syczki. w jaki sposob glosniki (syczki ) sa skrosowane ze soba . W kostce do radia mamy tylko po jednej parze na glosnik . Chce podlaczyc przod pod wzmacniacz a nie wiem czy glosniki sopranowe mozna zostawic skrosowane pod glosniki jak to ma byc przez wzmacniacz . Robil juz ktos takie cos?>
no wlasnie w komplecie nie bylo zadnej . Czyli jaka to musi być zwrotnica(normalna jak przy zestawach taka z odseperowanym tweeter i subwoofer ) ? podłączamy zwrotnice tylko pod syczki?
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 13:23
Karwatma, na każdy woofer i "syk" musi być jedna zwrotnica, która rozdziela sygnał Czyli do każdych drzwi musi być zwrotka Przynajmniej tak jest w zestawach odseparowanych. A jak jest w oryginale, tak do końca, to sam nie wiem, bo ja to wszystko wyrzuciłem W drzwiach nie ma zwrotnicy na pewno, bo je wybebeszałem dokładnie, jeśli jest, to gdzieś "po drodze" od radia
żeby grało ładnie przy dwóch głośnikach na kanał to zawsze głośnik główny powinien iść przez zwrotnice. Normalny głośnik przez filtr dolnoprzepustowy a tweeter przez górnoprzepustowy
[ Dodano: Wto Maj 07, 2013 12:34 ]
a jak masz głośnik nisko-średnio tonowy to można go bez zwrotnicy a tylko tweeter przez kondensator dopiąć do niego, bo głośnik i tak wysokich nie przeniesie więc nie potrzeba mu filtra
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Witam, posiadam radio z nawigację Alpine XQD000300PUY.
Czy bez problemu dam radę podłączyć ALPINE YIE100011PUY?
Zastanawiam się czy mam już okablowanie do tego radia, czy muszę jakieś adaptery kupić?
Proszę o informację.
Pozdrawiam
Adrian
Chciałem sobie zmienić na to z większym wyświetlaczem.
W bagażniku to mam czytnik nawigacji.
Już się doczytałem, że podłączenie tego jest nieopłacalne.
Warsztat car audio zaśpiewał mi za podłączenie tego od 200-400zł.
Nie chcę zmieniać radia na jakieś nowe. Chcę pozostać przy fabrycznych.
A to z większym wyświetlaczem mi się podoba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum