Wysłany: Nie Cze 25, 2017 11:55 [R 25] problem z silniczkiem krokowym
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Od początku zakupu rovera mam problem z obrotami szczególnie na zimnym silniku (utrzymują się w granicy 1000-1300). Problem dotyczy także szarpania podczas dodawania/odejmowania gazu. Zacząłem od przeczyszczenia silniczka krokowego. Zrobiłem to chyba źle, użyłem do tego benzyny i zatarłem silniczek (zaczął przeskakiwać)
Po przeczyszczeniu na drugie dzień samochód nie trzyma obrotów i gaśnie.
Czy da się coś z tym tematem zrobić żeby nie kupować drugiego silniczka?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 25, 2017 11:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
benzyną nie zabijesz korokowca, on po prostu był zdechły i tyle. nic nie poradzisz trza kupić nowy. ja kupowałem używkę na allegro i na razie 2 lata śmiga. Jak by co to pasuje też z landrovera freelandera 1.8
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
wcześniej chodził jako tako, trochę podwyższone obroty niewielkie falowanie i szarpanie przy dodawaniu/odejmowaniu gaz. Patrzyłem nowy kosztuje 150 zł, nie wiem ile pochodzi mi używka.
ja kupiłem używkę za 20 pln, pomyśl ile takich kupisz za 150? co bardziej się opłaca? używany potrafi długo chodzić jak go od czasu do czasu wyczyścisz. U mnie używka przez 2 lata zrobiła 80tys km.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Moje auto też wariuje, czyszczenie przepustnicy, krokowca, wymiana czujnika położenia przepustnicy nic nie daje. Czy
istnieje coś takiego jak odpowietrzanie skrzyni korbowej w MG ZR 1.8 160KM
Efekty -
https://youtu.be/OEcBst5SKis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum