Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Hej jezdzilem z full nawiewem goracego powietrza na szybe. I chyba z tego powodu odkleil mi sie stop z szyby tylnej. Smieszna sprawa, ale probowalem podkleic sylikonem do szyb i znowu sie odkleilo. Znacie jakies rozwiazanie?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 18, 2017 09:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hej jezdzilem z full nawiewem goracego powietrza na szybe. I chyba z tego powodu odkleil mi sie stop z szyby tylnej. Smieszna sprawa, ale probowalem podkleic sylikonem do szyb i znowu sie odkleilo. Znacie jakies rozwiazanie?
Najszybsze? ....odklejoną lampe stopu przykleiłem dwustronną taśmą , dostepną np: w OBI kupiłem Patexa w takich prostokątnych kawałkach ( ok 10 zeta) , odtłuścić szybę i lampę i po sprawie ! nie widać jej bo w tym miejscu szyba jest czarna , spokój już ze trzy lata....
też mi kiedys odpadło i mechanik skleił mi to specjalnym klejem do szyb. Wytrzymało rok do upałów i odpadło. Po tym skleiłem to czerwonym silikonem wysokotemperaturowym w niedużej ilosci i trzyma już 3lata
Kleiłem to juz u siebie z 5 razy róznwymi klejami bo przecież na silikon nie będzie trzymać. na końcu przykleiłem silikonem i trzyma juz dwa 3 lata. Tylko porozkręcaj wcześniej i klej same uchwyty metalowe będzie dobrze trzymać.
Każdy ma jakieś swoje sprawdzone metody są kleje cyjanoakrylowe w żelu, epoksydowe. Co niektóre lepsze taśmy dwustronne potrafią też bardzo konkretnie trzymać...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum