Jeszcze nie poskladane Daytone mam od 2ch lat na seryjnym kolektorze i kacie.Tu może być glosniej przez decat.Ale filmationa nagram,chocby dlatego ze Daytona brzmi fenomenalnie.Cicha do pewnego momentu W trasie tez jest cicho.Tu lapki pewnie wkladal jakiś dźwiękowiec.Od 3k obrotow jest burza.Spokojne zmiany biegow to jedna wielka cisza....
Teraz tylko poczekać cierpliwie az z powrotem będzie można się przemieszczać.Warsztat mam daleko.....Ale wtedy mechanicznie będzie super.Potem zajme się tym co widać czyli karoseria
Operacja z olejem w lince pomogla na jakies 100 km.Jednak linka do wymiany.Gdzies pancerz jest uszkodzony i obroty znow się zacinają....
Dzieki BetJarowi wpadly kierunki
Moje byly popekane i mocno zmeczone zyciem
Jeden sie rozkleil podczas wyjmowania.Teraz nowe zaroweczki i bedzie super
Przyszly gumy pod amorki.W koncu mam wszystko do zrobienia zawieszenia
[ Dodano: Wto Lip 07, 2020 21:23 ]
Dzis chce podziekowac Sknerkowi,Turbinowi i Mrowce za pelne zaangazowanie w odbudowie Red-a.
Mrowka za napojenie,najedzenie i detailing
SknerkoZa uporczywe rozgryzanie tematu oraz checi i wiedze,
Turbin za wkladanie lapek gdzie sie da i stworzenie patentu Turbina
w puszce filterka powietrza.
A tak na prawde za bezmiar humoru,pozytywnego spojrzenia na temat,pomimo przeciwstawien losu.Co bede mowic.Mam super zawieszenie i kilka innych dupereli.Dodatkowo poznalem wlasciciela TF marki Blue Z ktorym mialem mozliwosc pogaduch.Ale zawsze pogadanka face to face jest inna.Reszte niech Sknerko opisze.Dokladam fotki.Potrzebne i nie
[ Dodano: Pią Sie 07, 2020 22:18 ]
Zdjecia dopackam pozniej
Jak zawsze Sknerko z Turbinem na wysokosci zadania.Praktycznie remont hamulcowni AP Racing vel Brembo.Dzis wiem ze moge sie zatrzymac szybciej Sknerko swiadkiem bo lapkami sie wkomponowal w przednia szybe
Niestety po powrocie do Wro wyszlo kilka dupereli z tylna zawiecha.Wywalone lozyska czyli syndrom "Ikarusa-przod pierwszy-tyl powoli dolacza"Na gwalt potrzebna byla piasta ale Adam z Malopanewskiej dal rade (Jak zawsze kiedy jestem we Wro) Dzis autek (prawie bo kilka dupereli pozostalo) lata jak nowy
Czerwony w koncu dostal nowe plastiki na ramke szyby.Stare zmeczone zyciem i podziurawione przez poprzednich wlascicieli zostaly zdemontowane.Nowy zestaw w stanie idealnym zawital na wlasciwym miejscu
[ Dodano: Pią Sty 29, 2021 21:09 ]
Zakupy,zakupy ...Konca brak...Koncowki drazkow nowe wpadly Delphi oraz cos czego w praktyce nie mialem Laczniki stabilizatorow tyl.Stare na pouliretan,nowe do auta
Chyba w koncu doganiam stan fabryczny.Najciekawsze ze mam wbite w dowod brak kata.Dekat juz czeka jak i reszta wydechu.
najnowszy nabytek
[ Dodano: Pią Sty 29, 2021 21:11 ]
tu widac w jakim stanie miale m te laczniki
[ Dodano: Sob Mar 27, 2021 19:14 ]
lekki up
Doszedlem do wniosku ze bede wizualnie robic Reda na ori.Radio sony cd 2000 z podswietleniem czerwonym (zgodne z specyfikacja) wpadlo dzis w dziure w konsoli
Z dwoch paneli stworzylem jeden dzialajacy
dodatkowo dzieki BetJarowi mam nowe nakretki na wentylki,takie jak mialem ale new
i maly smaczek na przedni grill
[ Dodano: Nie Maj 16, 2021 17:44 ]
Lekkie odswiezenie tematu.Dzieki Sknerkowi,Kosiei Turbinowi wpadl dedykowany wydech od Satura z decatem
Kosa Dzieki za pare w łapkach Odkreciles to co nieodkrecalne
Teraz mam WRC (Warcy,Rycy,Czeszczy) Sknerko Odtrolil mi auto w 99%
Cos pewnie jeszcze wyjdzie....Nie robilem zdjec ,zbyt zaaferowany zabawa w wymiane.Aura nie sprzyjala...
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Leniwiec,
Naklejki z Rimmer.Jak dobrze pamietam to lampiony bralem z ebaya.
Troche dupereli przybylo i auto po detailingu w Clinic R
[ Dodano: Wto Lis 16, 2021 19:29 ]
W tzw miedzyczasie,wpadly na poklad liczniki z wiazka od LE500.Oczywiscie sporo problemow ale do wiosny je rozwiaze.Na dzien dzisiejszy tak to wyglada.Zalozone ad hoc i bez pomyslunku
[ Dodano: Wto Lis 16, 2021 19:30 ]
Dodatkowo nalepki imitujace LE500 olej i zegarek.Ale to w week jesli nie bedzie padac
.Rover 75 w kolorku Cev
Niestety,na obecna chwile brak mozliwosci.Zalozone na chwile.Musze dopracowac wszystko.Max przebieg jaki beda miec do wiosny to moze 10km.
[ Dodano: Sro Lis 24, 2021 20:31 ]
Liczniki poprawione.Trzeba bylo rozebrac,podpiac pod "prund" i lapka ustawic.Dzis zalozone i wskazuja wszystko poprawnie.
Jutro foty podesle
[ Dodano: Pią Gru 31, 2021 19:26 ]
Maly up.Wiazka od ori licznikow niekoniecznie pokrywa sie z nowa od LE500,prawie wszystko bangla.Nie dziala kontrolka od otwartych drzwi,bagaznika etc.Oraz od poduchy.Swieci na stale.Podobno w/g angoli wystarczy rezystor wpiac aby oszukac to ustrojstwo.Problemem jest brak jakich kolwiek schematow nowych licznikow i wiazki.Cowa parts to robi ale cena powala na kolana.Z ciekawostek nowe liczniki pokazuja rezerwe,podobno jakies 8 litrow.Sprawdzone,lampka sie zaswieca
.Rover 75 w kolorku Cev
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum