Wysłany: Sro Gru 31, 2025 13:15 [R420] Gdzie kupić silnik? Rover 420 SDi - oznaczenie 20 T2N
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Cześć,
jestem pierwszy raz jestem na forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Rover 420 SDi z niewiadomych przyczyn zgasł w czasie jazdy i już się nie uruchomił. Samochód zadbany, regularne wymiany oleju, przebieg 250 tys., rocznie robione maksymalnie 5 tys. km. Mechanik powiedział, że przynajmniej jeden tłok jest zatarty i remont ok 10.000 zł.
Gdzie kupić taki silnik?
Podobno są taż inne samochody z kodem silnika 20 T2N (poniżej) - czy warto i gdzie szukać?
LAND ROVER FREELANDER
MG EXPRESS
MG MG
ROVER 200
ROVER 25
ROVER 400
ROVER 45
ROVER 600
ROVER STREETWISE
ROVER COMMERCE
ROVER CDV
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 31, 2025 13:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
I jeszcze hondy civic, accord (i chyba concerto) oznaczone 2.0i TD
Gdzie szukać, nie mam pojęcia, generalnie nie słyszałem, żeby ktoś miał problemy z tym silnikiem.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum