lakierem do paznokci to tak na próbe, czy mi się spodoba pojeżdżę tak chwilke i jeśli się zdecyduję to będą podświetlane wskazówki i inne podświetlenie zegarów + kilka moich patentów
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 15:15
Markzo napisał/a:
akierem do paznokci
niestety to widać, kiedyś na ibeju widziałem specjalne spreje fosforyzujące do wskazówek. A najprostsze rozwiązaniem to siknąć je zwykłym sprejem, wybierasz kolor i jedziesz
wiem, że widać, lakier do paznokci to nie był mądry pomysł sprejem nie bardzo jest jak, musiałbym wyjąć wskazówki to pewnie skończyło by się zakupem nowych
Markzo, Wystarczy dobrze obkleić wskazówki taśma maskująca od spodu, gdzie ma byc czarne i trochę gazety na zegary i można sprajem ciągnąc farbę na wskazówki
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Camaro17 malowal pamietam lakierem z allegro który w nocy świeci I fajnie to wyglądało, ale ja bym jak już sobie dal biały fluorescencyjny lakier Mi się te orig. wskazówki akurat podobają
Tak, tak dobrze prawisz Remi55, stosowałem taką farbkę z tym że aby miało w 100% zastosowanie trzeba zamontować dodatkowe oświetlenie UV z góry na wskazówki
Markzo, jestem ciekaw tych podświetlanych wskazówek, czy będziesz aż tak drastycznie przerabiał zegary?? Czekam z niecierpliwością, a jak dobrze pamiętam to kiedyś coś przebąkiwałeś o białych zegarach z MG TF.
A to co zrobiłeś obecnie to daje nawet rade na stan przejściowy oczywiście się nadaje
akurat noc mnie zaskoczyła, światło się ładnie układa na wskazówkach i wyglądają w czerwieni bardzo elegancko, także na 100% zostają czerwone i działamy z podświetleniem zegary z MGF odpadają, nijak nie mogę sobie wyobrazić tego kremiku w moim wnętrzu jest pomysł na tarcze zegarów ale narazie ciiiiicho, jak coś się wykluje to dam znać, bo troche pracy i $$ to pewnie pochłonie
A ja mam takie pytanko, bo tak mi się spodobały te czerwone wskazówki u Markzo, że postanowiłem u siebie takie coś wykombinować no i teraz moje pytanie odnosi się do zdjęcia zegarów. Jak to jest, czy przed zdjęciem muszę odłączać akumulator, czy jak odłączę te zegary z tylnych kabelków czy mi nic się nie pokasuje np.: ilość paliwa zbiornika
zegary to jakieś 15min w przypadku coupe, bo trzeba się ciut z linką nagimnastykować, potem zdjąć przedni panel zegarów, zmotać co trzeba i się cieszyć w nocy efekt jest bardzo fajny, światło z górnego podświetlenia licznika ładnie rozkłada się na wskazówkach i wygląta to oki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum